Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΟ Δημήτρης Αβραμόπουλος κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ...

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ στην Πάτρα

«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει σταθερότητα, συνέπεια και ασφάλεια»

Κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της ΝΔ στην Πάτρα ήταν χθες ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία Δημήτρης Αβραμόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Αντώνης Κουνάβης ενώ χαιρετισμό θα απεύθυναν οι δώδεκα Υποψήφιοι Βουλευτές Αχαΐας του κόμματος. Ο κος. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά και στην σημασία που έχει η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. «Έχουμε εισέλθει, επίσημα πια, στην προεκλογική περίοδο με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της 21ης Μαΐου.  

Το σάλπισμα, λοιπόν, αυτού του αγώνα, μας βρίσκει ήδη από το ξεκίνημά του συνεπείς και ενωμένους προς το καθήκον μας στην Πατρίδα μας και τις αρχές της Παράταξής μας.

 Η σύσσωμη, μαζική και ενθουσιώδης παρουσία σας σήμερα, εδώ, στην Πάτρα, στη Δυτική Ελλάδα, προδιαγράφει ένα βράδυ νίκης, ένα αποτέλεσμα, που θα θέσει τα ισχυρά θεμέλια για την αυτοδύναμη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και τη συνέχιση της σταθερότητας και ευημερίας στη χώρα μας.

 Το δίλημμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, από τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών, είναι απλό: 

  • Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ή Κυβερνητική Παραλυσία;
  • Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει Αυτοδύναμη και Ισχυρή Ελλάδα.
  • Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει σταθερότητα, συνέπεια και ασφάλεια.

Απέναντι σε αυτήν την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατάσσει ένα θνησιγενές, βραχύβιο και βραδυκίνητο κυβερνητικό σχήμα ηττημένων, που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε για τα στοιχειώδη. Όμηρο κομματικών διαξιφισμών, ιδεολογικών αγκυλώσεων και πολιτικής αναποφασιστικότητας.

Σε ένα μήνα, λοιπόν, από τώρα απαντάμε με τρόπο ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο στο δίλημμα της επόμενης ημέρας:

➢  Θέλουμε να γυρίσουμε στο παρελθόν; Ή θέλουμε να συνεχίσουμε να κοιτάμε με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον;

 ➢  Θέλουμε μια Ελλάδα παρία; Ή μια Ελλάδα που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό της και εμπνέει ισχύ και σεβασμό σε φίλους, συμμάχους αλλά και επίδοξους επιβουλείς;

 ➢  Θέλουμε Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και κυβερνητικό εταίρο τον Γιάννη Βαρουφάκη;» τόνισε κατά τη έναρξη της ομιλίας του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα ο τέως Επίτροπος αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στα έργα όσο και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και στον

κυκεώνα των αλλεπάλληλων κρίσεων που κλήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει.

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει κάνει πολλά και ουσιαστικά βήματα προόδου και απαγκίστρωσης από την οικονομική καθίζηση, που κάποιοι την είχαν καταδικάσει επί σειρά ετών. Πολλά, ασφαλώς, απομένουν για να γίνουν ακόμα. Και εδώ στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία και φυσικά στην Ηλεία, τον τόπο που πολιτεύομαι και επέλεξα να υπηρετήσω με τον πλέον έμπρακτο τρόπο. Και επιτρέψτε μου, εδώ, μια προσωπική αναφορά. Η ελληνική Περιφέρεια διαθέτει ζωογόνες δυνάμεις, ένα ανεκμετάλλευτο απόθεμα συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ανθρώπων, ένα αποθησαύρισμα ευκαιριών, που μπορούν να την καταστήσουν πρωταγωνιστή στην ανασυγκρότηση του εθνικού παραγωγικού μοντέλου.  

Και αυτό αποτελεί μια υψηλή πρόκληση. Η αποκέντρωση και η έμφαση στην Περιφέρεια αποτελεί ένα μεγάλο διακύβευμα της επόμενης δεκαετίας με πολλές εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις.  

Η δική μου υποψηφιότητα στην Ηλεία, στο νομό που δίνει το brand name της την Αρχαία Ολυμπία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ευελπιστώ, ότι σηματοδοτεί με τρόπο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό αυτήν την στροφή προτεραιότητας και έμφασης στην ελληνική Περιφέρεια. Αυτή είναι και η δική μου φιλοδοξία και το δικό μου όραμα. Να συμβάλω τα μέγιστα με εμπειρία, γνώση και φρόνηση για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική Περιφέρεια μακριά από τις αγκυλώσεις ενός υδροκέφαλου και συγκεντρωτικού κράτους. Γιατί πρέπει να γίνει αντιληπτό στην Αθήνα ότι η Περιφέρεια είναιη ζωτική δύναμη της ανάπτυξης, της προόδου και της οικονομίας για ολόκληρη τη χώρα».

«Πριν λίγους μήνες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του την Πάτρα για δύο ημέρες και εξήγγειλε ογδόντα (80) και πλέον έργα αξίας 3,7 δισ. Ευρώ. Έργα, τα οποία αφορούν άμεσα την Αχαΐα και την Πάτρα και που πολλά εξ αυτών είναι ήδη προς υλοποίηση. Θα αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα εξ αυτών: 1. Δρόμος Πατρών- Πύργου, Σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα- Πάτρα και θεωρώ αυτονόητο ότι το έργο θα συνεχιστεί μέχρι και την Ηλεία, άρδευση του Κάμπου Δυτικής Αχαΐας από το Φράγμα Πηνειού με την υποσημείωση ότι θα καλυφτούν και οι ανάγκες των Ηλείων αγροτών, φράγμα Πείρου- Παραπείρου, αξιοποίηση πρώην εργοστασίου χαρτοποιίας Λαδόπουλου….

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι απλό: Ή απογειωνόμαστε, ή επιστρέφουμε στο χάος! Ή πάμε μπροστά, ή γυρνάμε πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ