Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΣυνάντηση της Προέδρου της Επ. Περιβάλλοντος της Βουλής, Δ. Αυγερινοπούλου, με τον...

Συνάντηση της Προέδρου της Επ. Περιβάλλοντος της Βουλής, Δ. Αυγερινοπούλου, με τον Πρέσβη των ΗΑΕ

Διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ηλεία και πρόσκληση προς τον Πρέσβη να επισκεφθεί τον Νομό

Οι κοινές περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δράσεις, καθώς και η διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ηλεία,αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε ανάμεσαστον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτωνστην Ελλάδα, Σουλεϊμάν Αλ Μαζρούι, και την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτή Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής και ο Πρέσβης συνομίλησαν για δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας με έμφαση στην άγρια πανίδα που πραγματοποιούν τόσο η Ελλάδα όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και για την ανάπτυξη από κοινού προγραμμάτων μεταξύ των δύο χωρών. Η Δρ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για την ίδρυση των δύο πρώτων Νοσοκομείων Άγριας Ζωής, αλλά και για την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου έγκρισης λειτουργίας των Κέντρων Περίθαλψης Ειδών της Άγριας Πανίδας. Τομέα στον οποίο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν σχετικήτεχνογνωσία και εμπειρία, καθώς έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο νοσοκομεία για την περίθαλψη των γερακιών, πτηνά σύμβολα των ΗΑΕ και μέρος της παράδοσής τους. Ειδικότερο σημείο συζήτησης αποτέλεσε δε και η ιππική παράδοση που έχει τόσο η Ηλεία όσα και τα ΗΑΕ.

Διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ηλεία – Πρόσκληση προς τον Πρέσβη των ΗΑΕ να επισκεφθεί την Ηλεία

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζήτησαν, ακόμη, για τη δυνατότητα συνεργασίας σε τομείς, όπως ο τουρισμός και οι ΑΠΕ, αλλά και γιαστενότερη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών σε έργα κοινού αναπτυξιακού ενδιαφέροντος. Η Δρ. Αυγερινοπούλου προσκάλεσε τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να επισκεφθεί την Ηλεία, μια ιδιαίτερα σημαντική περιοχήπεριβαλλοντικά, καθώς διαθέτει σημαντικούς οικοτόπους και ένα εκτεταμένο δίκτυο περιοχών, ενταγμένων στο δίκτυοNatura 2000, πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο, όπως την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και την μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ελλάδας, που ενδείκνυται για βιώσιμες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.Η Ηλεία, άλλωστε, όπως επισήμανε η Δρ. Αυγερινοπούλου, προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για πράσινες επενδύσεις όσο και για τουριστικές και αγροτικές επενδύσεις. Ήδη με πρωτοβουλία του κ. Πρέσβεως πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κυρίας Αυγερινοπούλου με επενδυτικό όμιλο που ενδιαφέρεται για πράσινες επενδύσεις στην Ηλεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ