Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔιονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική διακυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου»

Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική διακυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου»

Την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου ανέδειξε σε τηλεοπτική του παρουσία ο Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός θα επιλέξει μία κυβέρνηση που θα είναι δίπλα στον πολίτη. Θα επιλέξει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίξει και θα ενισχύσει τις παραγωγικές δυνάμεις και τον αγροτικό κόσμο, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νέα γενιά.

Παράλληλα, ο αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανέφερε, πως, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικά απομονωμένοι, καθώς δεν μπορούν να κάνουν πολιτικές συμμαχίες και για το λόγο αυτό επιδιώκουν συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.  

«Πιστεύουμε πως την 21η Μαΐου μπορεί να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση με προτάγματα την αναγέννηση της Χώρας, την οικονομική ανάταξη και την ενίσχυση της κοινωνίας, την ασφάλεια και την προστασία. Αυτό είναι το διακύβευμα. Μπορούμε, λοιπόν, να έχουμε την 21η Μαΐου προοδευτική διακυβέρνηση, χωρίς να μπούμε σε περιπέτειες. Γιατί η πρόταση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι πρόταση αστάθειας. Είναι πρόταση που βάζει τη Χώρα σε περιπέτειες, σε ατέρμονες συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο λαός. Εμείς κάνουμε μία συνθετική πρόταση με πολιτική και προγραμματική σύγκλιση, δεν θέτουμε εκβιαστικά διλήμματα. Υπάρχει το ρεαλιστικό και αποτελεσματικό μας πρόγραμμα που μπορεί να οδηγήσει σε μία καλύτερη προοπτική.»

Στη συνέχεια ο Ηλείος Βουλευτής ανέλυσε την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που εστιάζει μεταξύ άλλων:

  • στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας,
  • στην κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης,
  • στην προστασία της πρώτης κατοικίας,
  • στη βιώσιμη ρύθμιση των χρεών,
  • στη στήριξη του εισοδήματος των εργαζόμενων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων,
  • στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας,
  • στην ενίσχυση του κράτους δικαίου και της δημοκρατικής λειτουργίας.

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

«Θέλουμε μία ισχυρή Ελλάδα που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά προβλήματα με κοινωνικές συμμαχίες και προγραμματικές συγκλίσεις, για να εφαρμοστεί μια πολιτική που θα οδηγήσει τη Χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον, που θα ενδιαφέρεται έμπρακτα για την κοινωνική πλειοψηφία.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ