Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 19 Απριλίου

Κατά ριπάς 19 Απριλίου

Απείλησαν ότι θα τον πυροβολήσουν

Τελικά πολλά ήταν τα «ευτράπελα» που σημειώθηκαν στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και μάλιστα με «εντολή» εκπροσώπου της ΕΟΕ. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση των ελεγκτών  στις πύλες εισόδου σύμφωνα και με όσα επεσήμανε ο Αρχαιολόγος Κώστας Αντωνόπουλος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οφείλω να μεταφέρω μέρος της ανάρτησης του Κ. Αντωνόπουλου ενός ανθρώπου –που εκτός από την ιδιότητα του ως αρχαιολόγος και εργαζόμενος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, είναι από τα πρόσωπα που έχουν εργαστεί πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη της Ολυμπίας. Στην ανάρτηση του ο Κ. Αντωνόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

 «”΄- …..Μα έχω διαπίστευση, σας παρακαλώ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μου τη χορήγησε, αφήστε με να περάσω. Ορίστε, σας τη δείχνω. Τι νόημα έχει η διαπίστευση αν δεν με αφήσετε; Υπηρετώ είκοσι χρόνια τον χώρο της Ολυμπίας, έχω παρακολουθήσει όλες τις Τελετές, πάντοτε μας αφήνατε με την διαπίστευση να περνάμε από εδώ. Αυτό που συμβαίνει είναι το θέατρο του παραλόγου!

– Μην επιμένετε, θα πάτε από την Πύλη Β.

– Ποιά είναι η πύλη Β, δεν καταλαβαίνω… Εννοείτε την πρόσβαση στο Νέο Μουσείο Ολυμπίας από την πεζογέφυρα του ποταμού Κλαδέου; Μα αν το ήξερα ότι από εκεί θα έπρεπε να πάω, θα το είχα κάνει. Δεν έχετε ενημερώσει. Τώρα θα χάσω την τελετή, δεν προλαβαίνω.

– Αν τολμήσετε να προχωρήσετε, οι συνάδελφοί μου αστυνομικοί έχουν εντολή να πυροβολήσουν.

– Επειδή σας έχω ικανούς να το κάνετε, αποχωρώ. Πείτε μόνο ποιος είναι ο υπεύθυνος, ποιος αποφασίζει για το ποιοι θα περάσουν από εδώ και ποίοι όχι.

– Ο βοηθός του Προέδρου της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάση Βασιλειάδη. (Τον κάλεσαν στο τηλέφωνο έπειτα από δική μου παρότρυνση και επιμονή, επειδή πίστευα ότι σφάλουν και τους επιβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να με αφήσουν)….”.

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από τη χθεσινή (σ.σ. Τρίτη 16 Απριλίου) οδυνηρή στιχομυθία μου, λίγο πριν την έναρξη της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολ. Αγώνες ΠΑΡΙΣΙ 2024, σε σημείο ελέγχου πάνω στο δρόμο προσέγγισης, (υπό κανονικές συνθήκες), του Αρχαιολογικού Χώρου Ολυμπίας μετά το πάρκινγκ πλησίον του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας…»,.

Δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός

Κι επειδή τα παράπονα για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι πολλά, και ορισμένα από τα «ευτράπελα» τα έζησαν ακόμα και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης, οφείλω να επισημάνω πως η Αρχαία Ολυμπία και ο Αρχαιολογικός χώρος δεν μπορεί να είναι «τσιφλίκι» κανενός. Και τα προηγούμενα χρόνια στις τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας υπήρξαν αυστηρά μέτρα ασφάλειας χωρίς όμως να υπάρχουν  τέτοιου είδους κακώς κείμενα… και σαφώς η Ε.Ο.Ε. που ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.  

Θα συμφωνήσω με τον Κασσελάκη

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον σάλο αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες. Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σέβεται τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά επέλεξαν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους. Σημείωσε, ωστόσο ότι  υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος θα πρέπει να παρέμβει για να μην φορτώσει ευθύνες αλλού, ιδιαίτερα σε γυναίκες, που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Το «αδιαμεσολάβητο»

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικά 24ώρα για να αποδειχθεί στην πράξη ότι το «αδιαμεσολάβητο» σύστημα ανάδειξης υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν δούλεψε…

«Πλανητάρχης»

«Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Ν.Δ., όλη η Αμερική ψηφίζει Ν.Δ.» διακήρυξε μέσα στο Ωδείο Αθηνών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αυτιάς. Πέραν του μεγάλου προβλήματος που δημιουργεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς διεκδικεί για λογαριασμό του από τον τραγουδιστή Γιώργο Μπουγά το προσωνύμιο «πλανητάρχης», εγείρεται ακόμη ένα ζήτημα: Μέχρι χθες είχαν εγγραφεί να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο περί τους 27.000 ομογενείς αποδήμους από όλο τον κόσμο. Μόλις 3.008 από αυτούς από την Αμερική. Ε, δεν τον λες και πλανήτη αυτόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ