Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 23 Μαρτίου

Κατά ριπάς 23 Μαρτίου

Με άκρως δημοκρατικές διαδικασίες

Η Ρωσία πρόσθεσε αυτό που χαρακτηρίζει «κίνημα ΛΟΑΤΚΙ» στον κατάλογο με τις εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται από την αλ Κάιντα και τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Meta έως συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι. Ο κατάλογος τελεί υπό την εποπτεία μιας υπηρεσίας που ονομάζεται Rosfinmonitoring, η οποία έχει την εξουσία να «παγώσει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 14.000 και πλέον ανθρώπων και οντοτήτων που έχουν χαρακτηριστεί εξτρεμιστές και τρομοκράτες.

Ο Λοβέρδος και οι έντεκα

Ακόμα δεν πρόλαβε καλά- καλά να ανακοινώσει το κόμμα «Δημοκράτες» και ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται ότι συγκεντρώνει δημοσκοπικά ποσοστό 2,5% αντίστοιχο με εκείνο της Νέας Αριστεράς. Σκεφτείτε τι ποσοστό θα συγκέντρωνε εάν τον ακολουθούσαν και έντεκα βουλευτές. Αλήθεια τι ποσοστό λέτε να κατέγραφε στις δημοσκοπήσεις;

Φάνηκε ότι είχε βάσεις

Μπορεί να έχω «σούρει» τα εξ’αμάξης στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οφείλω να συμφωνήσω με τον «σοφό γέροντα» που μου είπε ότι τελικά φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –που μπορεί να μην κατάφερε να δημιουργήσει αυτοδιοικητικά στελέχη- έχει τελικά βάσεις. Η αλήθεια είναι ότι με την αποχώρηση των έντεκα θα περίμενε κανείς την απόλυτη κατάρρευση του χώρου, ο οποίος ωστόσο διατηρήθηκε σε διψήφια ποσοστά βάση των δημοσκοπήσεων, ενώ συνεχίζει να καταγράφει ποσοστά υψηλότερα από το τρίτο κόμμα διατηρώντας τη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου.

«Χτυπήματα» κάτω από τη «ζώνη»

Η ιστορία είναι εκείνη που θα κρίνει την διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα πως ως απλός πολίτης μπορώ να αναγνωρίσω και σωστά αλλά και λάθη από πλευράς του Πρωθυπουργού. Πρέπει ωστόσο να καυτηριάσω και κάτι το οποίο μπορεί να μην γίνεται πολλές φορές άμεσα αντιληπτό, ωστόσο συμβαίνει… Ο λόγος για τα «χτυπήματα» που δέχεται από τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή και σαφώς έχουν αντίκτυπο στην εικόνα του Κ.  Μητσοτάκη κυρίως  στο «δεξιό» ακροατήριο. Ίσως και αυτός είναι ο λόγος που ο Κ. Μητσοτάκης έριξε στην «μάχη» τον Μάκη Βορίδη ενόψει των ευρωεκλογών. Μένει να δούμε εάν ένας «Βορίδης» αρκεί για να «μαζέψει» το «δεξί» κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας.

Επεισόδιο στην Πειραιώς

Άγριο επεισόδιο φαίνεται πως έφερε (εκτός των άλλων) το σκάνδαλο Μισέλ – Gate αυτή τη φορά στην πόρτα της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς. Ανήμερα της καρατόμησης του γραμματέα απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας (15 Μαρτίου), ο Νίκος Θεοδωρόπουλος ιδιαίτερα φορτισμένος έφτασε στο κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς προσπάθησε να πάει στο γραφείο του. Όμως του απαγορεύτηκε η είσοδος και όπως ήταν φυσικό τα αίματα άναψαν. Με τα πολλά ο Ν.Θεοδωρόπουλος κατάφερε να μπει στο κτίριο, όχι από την είσοδο όπως μαθαίνουμε και κατευθύνθηκε στο γραφείο του. Τα πράγματα τελικά ηρέμησαν όταν μετά από ώρες ο πρώην γραμματέας βγήκε από το γραφείο του και αποχώρησε από την Πειραιώς.

Οργή κατά Καραμανλή

Η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. δεν περιγράφεται. Εντάξει, οι μητσοτακικοί βουλευτές και τα στελέχη πάντα μισούσαν ότι συνδέεται με το όνομα «Καραμανλής». Τέτοια οργή όμως κατά «Καραμανλή» στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν έχει υπάρξει ξανά! Η συντριπτική πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών, φορτώνουν τα πάντα στον πρώην υπουργό, καταλογίζοντας του ακόμα και την ραγδαία πτώση των ποσοστών του κόμματος, πιέζοντας μάλιστα το Μαξίμου να τον θυσιάσει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ