Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕνημέρωση για την εκποίηση χωρίς δημοπρασία έκτασης στην περιοχή «Γλύφα»: «Συναινούμε στις...

Ενημέρωση για την εκποίηση χωρίς δημοπρασία έκτασης στην περιοχή «Γλύφα»: «Συναινούμε στις παραχωρήσεις»

*Την εκπεφρασμένη θέση της δημοτικής αρχής για τη στήριξη της προσπάθειας των οικιστών της Γλύφας επανέλαβε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός

Την εκπεφρασμένη θέση της δημοτικής αρχής για τη στήριξη της προσπάθειας των οικιστών της Γλύφας επανέλαβε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης – ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού το απόγευμα της Πέμπτης συζητήθηκαν διεξοδικά οι τελευταίες εξελίξεις ενώ ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν αμέσως μετά το προσεχές δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 στις 19:30.
Την ενημέρωση αναφορικά με το σχετικά με το Άρθρο 17 του ν. 5043/13-4-2023 που αφορά την «εκποίηση χωρίς δημοπρασία έκτασης στην περιοχή ‘Γλύφα’ της δημοτικής κοινότητας Λυγιάς της δημοτικής ενότητας Βαρθολομιού του δήμου Πηνειού» πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γλύφας κ. Γεώργιο Τσεκούρα και παρουσία οικιστών, ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε από την απελθούσα δημοτική αρχή από τη στιγμή της ψήφισης του σχετικού νόμου με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει σημαντικά η διαδικασία. «Την επόμενη εβδομάδα το ζήτημα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να οριστούν οι επιτροπές που θα ‘τρέξουν’ τις εξελίξεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι ήδη ο δήμος έχει ορίσει δικηγόρο που θα τον συνδράμει νομικά με το ζήτημα. Σημείωσε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του προσεχούς δημοτικού συμβουλίου, όπου και θα συζητηθεί το θέμα, θα παραστεί ο δικηγόρος και προς αυτή την κατεύθυνση κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη συνεδρίαση.
Ο δήμαρχος Πηνειού σχολίασε ότι, παρότι επιδιώκεται το ενδεχόμενο παράτασης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις υπάρχουσες προθεσμίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την επιτρεπόμενη από το νόμο ημερομηνία. «Στόχος μας είναι η όποια συμπλήρωση νόμου να συνοδεύεται από ευμενέστερους για τους οικιστές όρους. Έως τότε συναινούμε στις παραχωρήσεις υπό την αίρεση ότι δεν αντιβαίνουν σε διατάξεις άλλων νόμων. Έχουμε την ειλικρινή διάθεση να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια –στο πλαίσιο της νομιμότητας- στους οικιστές. Ζητούμε ωστόσο από την πλευρά μας να μας διευκολύνουν τηρώντας τις προθεσμίες αλλά και όσα προβλέπονται από τις διατάξεις του σχετικού νόμου» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός. Παράλληλα διευκρίνισε ότι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες θα πρέπει να μην υπάρχουν πρόστιμα εις βάρος του δήμου που οφείλονται σε πιθανούς δικαιούχους.

«Έχουμε την ειλικρινή διάθεση να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια –στο πλαίσιο της νομιμότητας- στους οικιστές» επεσήμανε ο κ. Καστρινός

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία οικιστών της Γλύφας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ