Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 11 Μαρτίου

Κατά ριπάς 11 Μαρτίου

Σοκ από τις σκηνές στην Θεσσαλονίκη
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η ομοφοβική επίθεση εκατοντάδων ανθρώπων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου. Η είδηση αλλά και μία σειρά από video κάνουν το γύρο του διαδικτύου και πραγματικά προκαλούν ερωτηματικά για την επίθεση μίσους που σημειώθηκε στην συμπρωτεύουσα.

Στη Θεσσαλονίκη
Η αλήθεια είναι ότι τα αντανακλαστικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη λειτούργησαν άμεσα όσο αφορά την ομοφοβική επίθεση στην Θασσαλονίκη. Ο ίδιος επέλεξε να αναρτήσει στην πλατφόμα Χ ένα από τα δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν, σχολιάζοντας: ««Αποτροπιασμός. Ανεβάζω το βίντεο από τη χθεσινή επίθεση της μάζας εναντίον δύο τρανς ατόμων, στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης. Σας καλώ να το δείτε, για να αναλογιστούμε μαζί το μέγεθος της παρακμής, και του φασισμού και ρατσισμού που ελλοχεύουν στην κοινωνία μας.
Όταν ο κυρίαρχος λαός μετατρέπεται σε όχλο δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε για το μέλλον. Ήρθε η ώρα οι προοδευτικοί πολίτες να πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας.
Φαίνονται περισσότεροι γιατί το σκοτάδι πάντα κάνει πολύ θόρυβο. Είμαστε περισσότεροι και είμαστε στο φως».

Ο ρόλος των καταναλωτών
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, στις 15 Μαρτίου, αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του ρόλου του καταναλωτή στη μάχη κατά της ακρίβειας. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται αφορούν στην πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου Αγοράς e-Καταναλωτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγχουν 3.000 με 3.500 κωδικούς προϊόντων, καινούργιους αλλά και επικαιροποιημένους ενώ η διαδικασία της ένταξης όσο το δυνατόν, περισσότερων κωδικών δεν σταματάει.

Τα γεγονότα
Είναι τουλάχιστον αστείο να εκστομίζονται ανοησίες για σεξισμό εναντίον του Κουτσούμπα, όταν αυτά που είπε αναφέρονται σε γεγονότα. Φρικώδη, αλλά γεγονότα. Εκτός κι αν τον εγκαλούν επειδή όντως παρέλειψε να αναφερθεί και στους άνδρες φοιτητές που εκδίδονται.

Τι συμβαίνει
Πάντως είναι απορίας άξιον πως όσοι-πολιτικοί και δημοσιογράφοι- μίλησαν για σεξισμό και στηλίτευσαν τις δηλώσεις των στελεχών του ΚΚΕ δεν ήξεραν ή δεν φρόντισαν να μάθουν μέσω Google τι ακριβώς συμβαίνει στην Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στις Σκανδιναυικές χώρες ,στις ΗΠΑ και αλλαχού. Εκτός κι αν το ήξεραν και το παρακάμπτουν.

Στο στόχαστρο
Ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ φαίνεται ότι έχουν καταλήξει πως μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει στις ευρωεκλογές βασικός και υπολογίσιμος αντίπαλός τους. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις εναντίον του, με κάθε αφορμή, πληθαίνουν. Ενδεικτικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είχαν στο στόχαστρό τους στη συζήτηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ