Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 4 Μαρτίου

Κατά ριπάς 4 Μαρτίου

Μετά τους αγρότες, στους δρόμους φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σε εβδομάδα σκληρής μάχης εισέρχονται φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια». Όπως εκτιμούν οι αντιδρώντες, η κυβέρνηση παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος με σκοπό να προχωρήσει σε έμμεση ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Παραπάνω από δύο μήνες φοιτητές από όλη την επικράτεια βγήκαν στους δρόμους για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου, με αιχμές τις καταλήψεις που πραγματοποίησαν σε πλήθος πανεπιστημιακών τμημάτων.

Θα «βουλιάξουν» την Αθήνα
Τη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου στις 8 Μαρτίου, για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», διοργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, στις 12:00 το μεσημέρι.
Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, «στις 8 Μαρτίου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση«.

Εκλογή νέου πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Η διαδικασία για την εκλογή του νέου πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά σήμερα. Η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.).

Οι άνθρωποι των… σπηλαίων
Λίγες ημέρες μετά την είδηση πως οικογένεια στην Κόρινθο ζει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες ακόμα μια παρόμοια είδηση είδε το φως της δημοσιότητας. Εδώ και χρόνια, πέντε οικογένειες στο Διδυμότειχο ζουν σε σπηλιές, κάτω από πρωτόγονες συνθήκες. Δεν το επέλεξαν όμως όπως στην περίπτωση της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» στην Ορεινή Κορινθία. Οι οικογένειες έφτασαν στην περιοχή πριν χρόνια για να μείνουν σε καινούριες κατοικίες που θα τους παραχωρούνταν. Αυτό, όμως, δεν συνέβη και παρέμειναν στις σπηλιές. Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια ενώ ανάμεσά τους είναι και μία 16χρονη κοπέλα.

Και νέα δράση στο Κατάκολο
Νέα περιβαλλοντική δράση με υποθαλάσσιο καθαρισμό μετά το Παλούκι προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος. Η επόμενη δράση θα γίνει στο Κατάκολο, όπως αποκάλυψε ο κ. Γραφάκος στον Πρόεδρο του ΔΛΤ Πύργου Κώστα Νικολούτσο στην δράση του Σαββάτου.

Τα… κατώτερα στρώματα
Κάτι ανόητοι διανοούμενοι στη Γαλλία, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, απεφάνθησαν σπουδαιοφανώς ότι η Ακροδεξιά πείθει τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας, τα οποία -κατά τη γνώμη τους- είναι ευεπίφορα στα εθνικιστικά, ρατσιστικά και λαϊκίστικα κηρύγματα. Έτσι, λοιπόν. Κατώτερα στρώματα! Ακούγοντας αυτές τις ρηχές θέσεις ο Αλαίν Μπαντιού τις χαρακτήρισε ρατσιστικές. Κι έχει δίκιο. Μονάχα φαντασμένοι και δογματικοί, υπερόπτες που εχθρεύονται κάθε τι λαϊκό, θα μιλούσαν για… κατώτερα στρώματα.

Να τους προστατεύσει
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για τα Τέμπη και θα βρεθεί η αλήθεια. Μόνο που, πέρα από τους ανακριτές και εισαγγελείς, η Βουλή έχει δικαιοδοσία για τους υπουργούς. Αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται να «ξεψαχνίσει» τους υπουργούς, αλλά να τους προστατεύσει.

Τους κρέμασε στο τσιγκέλι
Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο της «Καθημερινής» δεν ήταν και πολύ ευχάριστη για κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παλιούς συνεργάτες του. Πριν από όλους άδειασε τον Νίκο Παππά. Χαρακτήρισε «ατυχείς» τους χειρισμούς του στη διαχείριση των τηλεοπτικών αδειών», τονίζοντας: «Πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά καταλήξαμε να έχουμε τα ίδια και χειρότερα». Για το σκάνδαλο Novartis κρέμασε στο τσιγκέλι τους Παπαγγελόπουλο, Κοντονή και φυσικά τον Πολάκη. «Υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς μας. Η πρόθεσή μας να μην παρέμβουμε σε αυτό το σκάνδαλο, έδινε την εντύπωση ότι βάζαμε στο ίδιο τσουκάλι ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν εμπλοκή, με ανθρώπους που δεν είχαν», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ