Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 29 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς 29 Φεβρουαρίου

Στα «χέρια» της δικαιοσύνης
Κατά την ταπεινή μου άποψη, για την τραγωδία των Τεμπών δεν έχει ευθύνη μία μόνο κυβέρνηση ή ένας μόνο υπουργός… Ευθύνες υπάρχουν παντού και θα πρέπει να καταλογιστούν από την Ελληνική δικαιοσύνη, καθώς ο ελληνικός λαός όταν προσήλθε στις κάλπες είχε ξεχάσει όπως όλα δείχνουν τους 57νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Να μην ξεχαστούν
Δεν είναι μόνο οι 57 συνάνθρωποι μας που δεν θα γυρίσουν πίσω και τους οποίους δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε. Είναι και άνθρωποι όπως ο Γεράσιμος ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού που εδώ και έναν χρόνο είναι σε κώμα, είναι και όλοι εκείνοι οι πολυτραυματίες που αδυνατούν να επιστρέψουν στη «καθημερινότητα» τους… Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που βίωσαν τον εφιάλτη ζητούν δικαίωση… και θα πρέπει να δικαιωθούν!.

Ζητά την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
Η ΓΣΕΕ, δηλώνοντας ότι στηρίζει τον αγώνα των οικογενειών των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, «συντάσσεται με όσους υπερασπίζονται τη θέση ότι η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι». Για τον λόγο αυτό καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις οργανώσεις – μέλη της, να συνυπογράψουν και να επικοινωνήσουν το σχετικό ψήφισμα με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αγανάκτηση για τα φανάρια
Στις 12:00 τα μεσάνυχτα σταματά, εδώ και μήνες, η λειτουργία των φαναριών στον κόμβο της Φιλοθέης στο Πύργο, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πολιτών. Η λειτουργία των φαναριών στους μεγάλους κόμβους της πόλης, που τη συνδέουν με την Εθνική Οδό, θα έπρεπε να γίνεται καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος… καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζεται καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Το φιλί
Ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε, ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη πορεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας. Η είδηση δεν είναι όμως αυτή, η είδηση ήταν το φιλί που αντάλλαξε με την Όλγα Γεροβασίλη, το οποίο μάλιστα απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους.

Αφορά όλη την κοινωνία
Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη τι έχει συμβεί; Πόσο έχει προχωρήσει η απόδοση ευθυνών; Ποια βήματα έχουν πραγματοποιηθεί ώστε να μη θρηνήσουμε ξανά τόσες άδικα χαμένες ζωές; Πόσο βαθιά έχει χαράξει την ελληνική κοινωνία ο βίαιος θάνατος 57 ανθρώπων, νέων στη μεγάλη πλειονότητά τους; Τις απαντήσεις μπορεί να τις δώσει η καθεμιά και ο καθένας μας και η καθεμιά μας. Γιατί το έγκλημα των Τεμπών δεν αφορά μόνο στους οικείους των θυμάτων αλλά όλη την ελληνική κοινωνία – τουλάχιστον θα έπρεπε να την αφορά.

Η αναζήτηση της αλήθειας Ι
Στις 21 Μαρτίου του 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ότι «όλοι θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Θα φροντίσω να πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και να ρίξουμε άπλετο φως, ακριβώς στο τι έγινε». Οι συγγενείς των αδικοχαμένων παιδιών υπογραμμίζουν όμως πως ότι έχουμε μάθει για το έγκλημα, ήρθε στο φώς χάρη στις δικές τους προσπάθειες. Προσπάθειες που απαίτησαν κόπο και προκάλεσαν πόνο. Η αναζήτηση της αλήθειας δεν τους άφησε να πενθήσουν τους ανθρώπους τους όπως πρέπει, επισημαίνουν με συνταρακτικό τρόπο.

Η αναζήτηση της αλήθειας ΙΙ
Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση έκανε το ακριβώς αντίθετο από το αναζητήσει την αλήθεια. Η μη χαρτογράφηση του χώρου της τραγωδίας και το βεβιασμένο μπάζωμά του, συνιστούν προσπάθεια συγκάλυψης. Το ίδιο ισχύει και για τη απόφαση της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής να μην καλέσει σημαντικούς μάρτυρες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ