Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Οι «Πρωταγωνιστές» στην Ηλεία

Στην Ηλεία βρέθηκε χθες ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, σε μία ακόμα έρευνα για την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές». Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» του δημοσιογράφου μπήκαν τα φαινόμενα bullying τα οποία καταγράφονται στα σχολεία της Ηλείας… και όχι μόνο, με μαρτυρίες παιδιών αλλά και γονέων! τα ζητήματα του bullying μας αφορούν όλους και τείνουν να γίνουν μάστιγα.

Ο Χρυσοχοϊδης και ο λογικός αριθμός των τρακτέρ

Για έναν «λογικό αριθμό τρακτέρ» που θα βρεθούν στην Αθήνα μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στην απόφαση των αγροτών να διαμαρτυρηθούν στο Σύνταγμα. Η αστυνομία έχει ήδη ορίσει τους χώρους όπου θα βρίσκονται τα τρακτέρ αλλά και το πώς θα κινηθούν… αυτό το οποίο όμως παραμένει άγνωστο είναι το πόσα τρακτέρ θα φτάσουν σήμερα στην Αθήνα και ποιος είναι ο «λογικός αριθμός» σύμφωνα με τον υπ. προστασίας του Πολίτη.

Τα προβλήματα… στον υπουργό

Μπορεί με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα σύσκεψη για τα προβλήματα του ΓΝ Ηλείας στο Δημαρχείο του Πύργου, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος να βρεθεί λύση είναι να υπάρξει κυβερνητικό ενδιαφέρον. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας!

Δεν ήταν ντέρμπι τελικά
Τελικά, δεν έπεσα μέσα στην πρόβλεψή μου για ντέρμπι στις χθεσινές εκλογές στον ΦΟΔΣΑ. Το 10-5-1 δεν μαρτυρά λεπτές ισορροπίες. Δεν ξέρω εάν θα ήταν ίδιες οι ψήφοι αν η ψηφοφορία ήταν φανερή, αλλά ο Στάθης Καννής πρότεινε μυστική, βάσει της εγκύκλιου του Υπουργείου Εσωτερικών, φυσικά.

Η ανάλυση των ψήφων
Πάμε στην ανάλυση των ψήφων τώρα. Απλά είναι τα πράγματα. Η υποψηφιότητα Καννή πήρε τις τέσσερις ψήφους της συμπολίτευσης του Δήμου Πύργου και την ψήφο του Δημάρχου Ζαχάρως. Ο Γιάννης Λυμπέρης ψήφισε λευκό. Και όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν Χριστοδουλόπουλο.

Σκεπτικός…
Μου παραπονέθηκε χθες ο φίλος μου Βασίλης Τσιρίκος ότι δεν τον παίζω σε φωτογραφίες. Νομίζω πως με αδικεί. Απλά, είναι δύσκολος στον φωτογραφικό φακό. Τελικό, τον κατάφερα και τον φωτογράφησα μαζί με τον Δημήτρη Κράλλη στις χθεσινές εκλογές για τον ΦΟΔΣΑ. Σκεπτικός φαίνεται…


Η προδιαγεγραμμένη κατάληξη
Βγάζει 5 μέρες πριν το συνέδριο ερωτηματολόγιο «προς τα μέλη» ο Κασσελάκης. Αντιδρούν τα στελέχη και ζητούν τη σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας. Συγκαλείται χθες, με τα 24 μέλη της παρόντα. Ο Στέφανος λείπει, είναι στο Λονδίνο. Τους στέλνει μία εντελώς ντροπιαστική επιστολή όπου κατά λέξη τους γράφει «σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας». Συνεδριάζουν 6 ώρες μόνοι τους, συζητώντας ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλισης Κεντρικής Επιτροπής με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου. Βγάζουν τελικά ανακοίνωση όπου γράφουν: «Σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ». Στις ευρωεκλογές θα τους φταίνε πάλι τα πάντα, εκτός από τους εαυτούς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ