Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΣύσσωμη η Δυτική Ελλάδα σήμερα στο Σύνταγμα με 400 και πλέον αγρότες...

Σύσσωμη η Δυτική Ελλάδα σήμερα στο Σύνταγμα με 400 και πλέον αγρότες – Επέλαση τρακτέρ στην Αθήνα, τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Αγρότες θα παραμείνουν στα μπλόκα στην Αχαΐα προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς. «Αποστολές» από Αγρίνιο και Πύργο, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Η μεγάλη μέρα για τον αγροτικό κλάδο έφτασε, καθώς σήμερα το απόγευμα Τρίτη 20/02/2024, θα ξεκινήσει το 24ωρο συλλαλητήριο στην «καρδιά» της Αθηνάς, το Σύνταγμα, για τη διαμαρτυρία στην κυβέρνηση.

Τα αιτήματα του κλάδου των αγροτών που είναι στο «πόδι» σχεδόν 20 μέρες είναι γνωστά, με βασικότερο το αυξημένο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ρεύμα κ.ά.), την ακαρπία σε πολλά προϊόντα λόγω της κλιματικής κρίσης και την περικοπή επιδοτήσεων από τον ΕΛΓΑ.

Σε αυτή την απόβαση, η Αχαΐα που είναι από τις περιοχές που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις, θα είναι παρούσα αφού πολλοί αγρότες αναμένεται να στηρίξουν την κινητοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 400 Αχαιοί θα βρεθούν σήμερα στο Σύνταγμα ώστε να ενώσουν φωνές με τους συνάδελφους τους, με στόχο να ζητήσουν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.

«Απόβαση» των αγροτών από την Κρήτη για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι από την Αιγιαλεία θα αναχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι (12.30) τέσσερα πούλμαν με σχεδόν 200 άτομα, προκειμένου να βρεθούν στα Μέγαρα και εκεί να ενωθούν με άλλους αγρότες, ώστε όλοι μαζί να αναχωρήσουν για το ΟΑΚΑ και από εκεί να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Επίσης, σήμερα το πρωί θα αναχωρήσει από τον ναό του Αγίου Ανδρέα ένα πούλμαν και αρκετά ΙΧ με αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα, την Ωλενία και τον Ερύμανθο, οι οποίοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 100 άτομα.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και ορισμένα ΙΧ με αγρότες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, τότε οι Αχαιοί που θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα θα αγγίζουν τους 400 και μιλάμε για έναν ικανοποιητικό αριθμό για τη γεωγραφική μας ενότητα.

«Πάμε στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε και να περιφρουρήσουμε τα αιτήματά μας» δήλωσε χθες στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αιγιαλείας, Γιάννης Μποδιώτης.

«Πάμε στην πρωτεύουσα για να φωνάξουμε ώστε η κυβέρνηση να μας ακούσει και να σκύψει πάνω από τα αιτήματά μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δ. Αχαΐας, Γιώργος Βεσκούκης.

Να σημειωθεί ότι με ειδικό τράκτορα η Αχαΐα θα μεταφέρει τρία τρακτέρ στην Αθήνα.

ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΑΙΓΙΟ-Κ. ΑΧΑΪΑ
Το γεγονός ότι οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων της Αχαΐας θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται τα μπλόκα στα δύο σημεία της περιοχής που έχουν παγιωθεί –στην Αιγιαλεία και τα φανάρια της Κάτω Αχαΐας. Χθες, συγκεντρώθηκαν στην Κάτω Αχαΐα αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα κι έκαναν συζητήσεις σχετικά και με τη σημερινή κινητοποίηση, ωστόσο δεν έκλεισαν τον δρόμο.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Αιγιαλείας συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Σελινούντα και έκλεισαν τον δρόμο για λίγη ώρα. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι αγρότες που θα μείνουν πίσω θα προχωρήσουν και σήμερα σε συμβολικά μπλόκα στις δύο περιοχές.

ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟ
Εκτός από την Αχαΐα, δυναμικό παρών θα δώσει η Δυτική Ελλάδα στο συλλαλητήριο με ισχυρή παρουσία του Αγρινίου, αλλά και του Πύργου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουν έξι λεωφορεία από το Αγρίνιο και άλλα δύο από την Ηλεία με προορισμό την Αθήνα.

Εκατοντάδες τρακτέρ διαδηλώνουν στην Αθήνα
Η ωρα για την τελική διεκδίκηση έφτασε στον κλάδο των Αγροτών, καθώς το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. θα ξεκινήσει στο Σύνταγμα, το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών για να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους με στόχο να πιέσουν την κυβέρνηση.

Η κάθοδος με τρακτέρ έχει ήδη ξεκινήσει από χθες, ενώ σήμερα θα αναχωρήσουν πολλοί με λεωφορεία και αυτοκίνητα, ώστε όλοι μαζί να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα.

Τα πρώτα τρακτέρ ξεκίνησαν χθες, συνοδεία περιπολικών συντεταγμένα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει δώσει οδηγίες.

Από το πρωί βρίσκονταν στον Ε65 επιτελείς της Αστυνομίας που, σε συνεννόηση με τους αγρότες, φρόντιζαν για την ομαλή άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο Κάστρο Βοιωτίας για την τελική τους ευθεία. Συνολικά από τη Θεσσαλία υπολογίζεται πως θα κατέβουν 72 τρακτέρ τα οποία συνάντησαν άλλα 12 που έκαναν στάση στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου διανυκτέρευσαν και από εκεί θα ξεκινήσουν σήμερα για την Αθήνα. Αναμένεται να φτάσουν στα διόδια των Αφιδνών το μεσημέρι.

Η προσυγκέντρωση των αγροτών θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Παράλληλα, σήμερα, αγρότες της Βόρειας Ελλάδας θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς τελωνείων. Μαζί με τους αγρότες θα διαδηλώσουν εργαζόμενοι, φοιτητές και μαζικοί φορείς της Αττικής. Θα γίνουν προσυγκεντρώσεις και θα υπάρχουν σημεία υποδοχής των αγροτών από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ομιλίες από εκπρόσωπους αγροτών και φορείς.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Στο μεταξύ, σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που αναμένεται να προκαλέσουν συμφόρηση στην κίνηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, θα ισχύσουν αύριο, κατά την άφιξη των αγροτών, νωρίς το απόγευμα, για το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Ακολούθως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Παράλληλα, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες, οι οποίοι δεν θα μετακινηθούν με τα τρακτέρ τους για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, θα σταθμεύσουν σε χώρους του ΟΑΚΑ.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ