Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

Άντε και στα δικά μας
Την πρώτη κορδέλα της χρονιάς, εκείνη του οδικού άξονα «Άκτιο Αμβρακία», έκοψε χθες ο Πρωθυπουργός… το τελευταίο μίλι του αυτοκινητόδρομου που συνδέσει την Ιόνια Οδό, με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον άξονα Βόνιτσας -Λευκάδας.
Με την ολοκλήρωση του έργου, υπολογίζεται ότι οι οδηγοί θα διασχίζουν κατά 45 λεπτά νωρίτερα την διαδρομή Αθήνα -Λευκάδα, συντομεύοντας το ταξίδι προς το νησί του Ιονίου σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά ενώ μειωμένες θα είναι και οι μετακινήσεις προς Πρέβεζα και τους υπόλοιπους προορισμούς. Εμείς να ευχηθούμε σύντομα και στο Πάτρα- Πύργος που ούτως ή άλλως έχει ήδη περάσει από χίλια μύρια κύματα.

Μάλλον πείνασε
Στο διάλλειμα που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης στην Αρχαία Ολυμπία, παραγγέλθηκαν πίτσες καθώς το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε κατά τις μεσημεριανές ώρες. Μαθαίνω λοιπόν ότι Ηλείος αιρετός πήρε την μία πίτσα – όπως ακριβώς ήταν μαζί με το κουτί- και πήγε παράμερα για να «τσιμπήσει» κάτι!

Το «σφυροκόπημα» στην κυβέρνηση
Μπορεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα να μην δέχεται «σκληρή» αντιπολίτευση, ωστόσο τα προβλήματα τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί με το «καλημέρα σας» σαφώς και προκαλούν «πονοκέφαλο». Όσο τα αγροτικά και φοιτητικά «σφυριά» χτυπούν τις κυβερνητικές αποφάσεις και διεκδικούν τόσο η κυβέρνηση φαίνεται να τραβά ει το σχοινί επιστρατεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια σε αγρότες και φοιτητές. Το κυβερνητικό αφήγημα ξεκινά ενάντια στους φοιτητές και τις καταλήψεις που πραγματοποιούν σε εκατοντάδες σχολές στη χώρα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους φοιτητές που -λίγο ή πολύ- τους χαρακτήρισε «ληστές». Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήγγειλε την πρόσθετη αρωγή από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αγρότη της Θεσσαλίας, με σκοπό να «κατευνάσει» τους Θεσσαλούς και να προκαλέσει «ρήγμα» στο αγροτικό κίνημα… «ξεχνώντας» προφανώς όλοι αγρότες υπάρχουν σε ολόκληρη την επικράτεια.

Κάνοντας το συνήγορο του «διαόλου»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωση της καταγγέλλει ως παράνομες τις αναθέσεις σε ιδιωτικά ασθενοφόρα δευτερογενών διακομιδών από τα Νοσοκομεία. Στην ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζουν πόσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι διαθέσιμα ανά νομό; Αλήθεια έχουν αναρωτηθεί πως είναι να περιμένει ένας ασθενείς, ασθενοφόρο προκειμένου να διακομιστεί από το νοσοκομείο στο σπίτι του;

Το σημειώνω
«Θα παραιτηθώ από Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος εάν καταργηθεί το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας», είπε χθες στην συγκέντρωση ο Θοδωρής Βασιλόπουλος. Το σημειώνω, επειδή το είπε δημόσια και είναι σοβαρή τοποθέτηση. Και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να κάνει πράξη την υπόσχεσή του.

Αντέχουν;
«Αν χρειαστεί θα πάμε και στην Αθήνα πορεία με τα πόδια», είπε χθες ο Θανάσης Θεοδόσης για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου είναι fit, το αντέχει. Κάτι άλλους δεν βλέπω να το αντέχουν…


Τα πραγματικά προβλήματα είναι εδώ
Τα πραγματικά προβλήματα είναι εδώ. Η ακρίβεια «δαγκώνει». Και οι αγρότες(μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος, στο οποίο η ΝΔ «σάρωσε» στις εκλογές) είναι στους δρόμους. Όσο θα πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές η φθορά της αυξάνεται θα και δεν αποκλείεται καθόλου το ποσοστό της ΝΔ να υποστεί μεγάλη καθίζηση, ακόμα και κάτω από το 33% που ήταν στις ευρωεκλογές του 2019.

Απειλή;
Αυτό θα ήταν μεγάλη ήττα για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά υπό έναν όρο: ότι θα βρισκόταν αντίπαλος να τους απειλήσει. Και με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν βρίσκεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεχή δημοσκοπική πτώση και θα δώσει (υπαρξιακή) μάχη να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι μπορεί να κατακτήσει εκείνο τη δεύτερη θέση. Όμως, αν το ποσοστό του θα είναι το μισό(και κάτω) από το αντίστοιχο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ δεν θα νιώθουν καμιά απειλή για τη συνέχεια. Θα έχουν, όμως, κάποια απειλή από τα δεξιά τους;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ