Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΑυτό είναι το ελληνικό νησί με την καθαρότερη παραλία στον κόσμο

Αυτό είναι το ελληνικό νησί με την καθαρότερη παραλία στον κόσμο

H πιο καθαρή παραλία στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κίμωλο

Σύμφωνα με την έρευνα του αμερικανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου FloridaPanhandle η πιο καθαρή παραλία στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κίμωλο.

Μέσα από εκατομμύρια δημόσια διαθέσιμες κριτικές ταξιδιωτών για παραλίες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο το πρακτορείο κατέληξε σε έναν κατάλογο των καλύτερων 50 παραλιών στον κόσμο, με την παραλία Πρασσά να ανεβαίνει στην πρώτη θέση.

Η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο
Η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά, σύμφωνα με τις κριτικές του Tripadvisor – το 43,56% αναφέρει τα καθαρά νερά της.

Ένας ταξιδιώτης συνοψίζει στην κριτική του για την παραλία Πρασσά: «Τιρκουάζ καθαρά νερά, χρυσή άμμος, όμορφη παραλία».

8 στις 10 κορυφαίες παραλίες είναι στην Ελλάδα
Με μήκος 13.676 χιλιομέτρων, η ελληνική ακτογραμμή φιλοξενεί οκτώ από τις δέκα κορυφαίες παραλίες στον κόσμο με τα πιο καθαρά νερά.

Μια άλλη ελληνική παραλία που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα είναι η παραλία του Αγίου Δημητρίου (37,82% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών) στο νησί της Αλοννήσου. Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και απέχει μόλις μια ανάσα από τη Σκόπελο, ένα νησί που έγινε διάσημο παγκοσμίως από την πρώτη ταινία Mamma Mia.

Ακολουθεί η Ισπανία
Η δεύτερη καθαρότερη παραλία στον κόσμο βρίσκεται στην Ισπανία.

Η Calo Des Moro στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα (36,89% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών αναφέρουν τα καθαρά νερά της) είναι δημοφιλής στους τουρίστες: «Είναι παράδεισος, αλλά δεν είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε πραγματικά … βγάλτε εκπληκτικές φωτογραφίες, απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά και μέχρι τις 10, πηγαίνετε κάπου αλλού».

Η Cala Brandinchi στο Capo Coda Cavallo της Ιταλίας περιλαμβάνεται επίσης στις καθαρότερες παραλίες της Μεσογείου (36,14% των κριτικών), όπου τα διαφανή νερά διαβαθμίζονται όμορφα από «κίτρινο σε πράσινο και από aqua σε βαθύ μπλε».

ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ