Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣυγκινούν τα μηνύματα στα πακέτα με το φαγητό των πυροσβεστών μας: Εξουθενωμένοι,...

Συγκινούν τα μηνύματα στα πακέτα με το φαγητό των πυροσβεστών μας: Εξουθενωμένοι, τρώνε ανάμεσα στις φλόγες

Οι πυροσβέστες δίνουν μια ανείπωτη μάχη απέναντι στη φονική φωτιά που επικρατεί στον Έβρο. Σε αυτήν την σκληρή πραγματικότητα, λίγες στιγμές παραχωρούνται για ξεκούραση και γεύμα, πριν επιστρέψουν εκ νέου στην αντιμέτωπη μάχη για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Το σχέδιο για τις φλόγες:

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να σταματήσει η φωτιά της Δαδιάς προς τα δυτικά, ειδικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης επέβαλε για την εφαρμογή επείγουσας πρότασης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης. Η πρόταση αφορά στην αποστολή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, παρέχοντας συμπληρωματική υποστήριξη σε συνεργασία με τους υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών, στην περιοχή του Μεγάλου Ρέματος της Αισύμης στο Σανιδοχώρι. Επιπλέον, απαιτήθηκε η βοήθεια των αγροτών με βυτιοφόρα οχήματα για την τροφοδότηση των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό, λαμβάνοντας υπόψη τις προβληματικές περιοχές με ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

Advertisement

Τα μέτωπα της φωτιάς από τις πρώτες πρωινές ώρες δείχνουν τη δυσκολία της κατάστασης. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην Κίρκη και τη Συκορράχη, με τη φωτιά να κατευθύνεται προς την περιοχή της Αύρας. Οι οικισμοί των Κοίλων και της Μελίας εκκενώνονται λόγω της προς αυτούς κατευθυνόμενης πυρκαγιάς, ενώ το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια βρίσκεται επίσης στο προσκήνιο της προσπάθειας. Τέλος, το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Μαυρόπετρας κινείται προς τη Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

Λίγες οι στιγμές ξεκούρασης:

Οι πυροσβέστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, δίνοντας ό,τι έχουν για να καταπολεμήσουν την πυρκαγιά. Στις σπάνιες στιγμές ανάπαυσης, που είναι διαθέσιμες για να ανασάνουν και να φάνε, προσπαθούν γρήγορα να επανέλθουν στο γήπεδο μάχης. Οι συμπαραστάσεις που εκφράστηκαν μέσω μηνυμάτων πάνω στα πακέτα φαγητού τους, που προσφέρθηκαν από τους κατοίκους και τις κοινότητες της περιοχής, αντικατοπτρίζουν τον συγκινητικό δεσμό που δημιουργείται και προσφέρουν επιπλέον δύναμη σε αυτούς που αγωνίζονται στο μέτωπο.

https://www.enimerotiko.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ