Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦωτιά στον Έβρο: «Κοριτσάκια μου γλυκά» - Μελισσοκόμος αποχαιρετά με λυγμούς τις...

Φωτιά στον Έβρο: «Κοριτσάκια μου γλυκά» – Μελισσοκόμος αποχαιρετά με λυγμούς τις μέλισσες που κάηκαν

Ο Γιώργος Καραφυλλίδης περπατά ανάμεσα στα καμένα μελίσσια του και συγκινεί με τα λόγια του – Δείτε βίντεο – 1.200 μελίσσια και κυψέλες κάηκαν στον Έβρο

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, την οποία συνοδεύει με το αντίστοιχο βίντεο, ο μελισσοκόμος Γιώργος Καραφυλλίδης αποχαιρετά τις μέλισσές του που κάηκαν στο χωριό Κίρκη του Έβρου.

Στο βίντεο, ο μελισσοκόμος περπατάει, κλαίγοντας, ανάμεσα στα καμένα μελίσσια. «Μόνο λαμαρίνες έμειναν… Πουλάκια μου… τι τραβήξανε. Κάρβουνα όλα, μόνο τα καπάκια μείνανε» λέει με αναφιλητά.

Την ανάρτηση συνοδεύει η φράση: «Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκά, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε. Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτεράκια σας για για να γλιτώσετε από τον καπνό και της φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά το θάνατο σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσο μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσας θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου».

1.200 μελίσσια και κυψέλες κάηκαν στον Έβρο

Σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη (με ευθύνη και στις περιοχές Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) Δημήτρης Πανταζής, στην περιοχή του Έβρου έχουν καεί 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σε σύνολο 26.264 σε Νότιο Έβρο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, στην οποία και εντοπίζονται τα 16.068, ενώ απανθρακώθηκαν λόγω της φωτιάς 910 μικρόσωμα ζώα, με την πλειονότητά τους να είναι κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Πανταζής, στην περιοχή του Έβρου έχουν καεί 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σε σύνολο 26.264 σε Νότιο Έβρο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, στην οποία και εντοπίζονται τα 16.068, ενώ απαναθρακώθηκαν λόγω της φωτιάς 910 μικρόσωμα ζώα, με την πλειονότητά τους να είναι κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες. «Πρόκειται για τεράστια καταστροφή», σημείωσε ο κ. Πανταζής. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της περιφερειακής ενότητας Έβρου σε Αλεξανδρούπολη, Φέρρες, Σουφλί και Σαμοθράκη είναι καταγεγραμμένα 15.716 βοοειδή, 130.871 αιγοπρόβατα και 4.177 χοιρινά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ