Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΝέες ειδικότητες για  το νέο έτος κατάρτισης 2024-2025

Νέες ειδικότητες για  το νέο έτος κατάρτισης 2024-2025

ΣΑΕΚ Πύργου και Αμαλιάδας

Πέντε   (5) νέες  ειδικότητες θα λειτουργήσουν στη ΣΑΕΚ  Πύργου και τρεις (3) στη ΣΑΕΚ Αμαλιάδας  για  το νέο έτος κατάρτισης 2024-2025 σύμφωνα με απόφαση της ΓΓΕΕΚΔΒΜ.

Όπως μας τόνισε ο  Διευθυντής της Δημόσιας ΣΑΕΚ  Πύργου και Αμαλιάδας   κος. Δημήτρης Βουδούρης οι ειδικότητες αυτές είναι:

Για την ΣΑΕΚ Πύργου:

1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)

2. Τεχνολογίες Επικοινωνίας  & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία.

3.Τεχνικός Ανελκυστήρων

4.Εκπαιδευτής Ελεύθερης Γυμναστικής (Aerobics)

5.Ζωγραφική Τέχνη

Για την ΣΑΕΚ Αμαλιάδας:

1.Ειδικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

2.Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών

3.Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Τις  νέες αυτές οι ειδικότητες μπορούν   αρχικά να επιλέξουν  τα παιδιά που βρίσκονται στην Γ΄ Λυκείου μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, ενώ για τους υπόλοιπους υποψηφίους θα τους δοθεί η δυνατότητα  αρχές Αυγούστου να υποβάλλουν αίτηση   ηλεκτρονικά μέσω του Υπουργείου Παιδείας (θα υπάρξει και νεότερη ανακοίνωση).

Βασικός στόχος των ΣΑΕΚ  είναι  να προσφέρουν βασικές επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες σε ειδικότητες στοχεύοντας στην ένταξη (ή επανένταξη), επαγγελματική κινητικότητα και ανέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, καθώς και στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

 Η φοίτηση στις ΣΑΕΚ . είναι πέντε (5) συνολικά εξάμηνα, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργασιακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν υποχρεωτικά  θεωρητικά, εργαστηριακά και μεικτά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζόμενων γίνεται τόσο με τη διενέργεια γραπτών εργασιών , όσο και με τη διεξαγωγή τελικών εξετάσεων και προόδου. Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στις ΣΑΕΚ , λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου  πέντε (5). Η Βεβαίωση αυτή τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, επιπέδου  πέντε (5).

Επίσης η Πρακτική Άσκηση είναι αμειβόμενη, ενώ τους δίνεται και η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις  ιστοσελίδας των ΣΑΕΚ  Πύργου και Αμαλιάδας ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις γραμματείες των σχολών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ