Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτοχευμένες δράσεις για «Αθλητισμό και Περιβάλλον» σήμερα και αύριο στην Αρχαία Ολυμπία

Στοχευμένες δράσεις για «Αθλητισμό και Περιβάλλον» σήμερα και αύριο στην Αρχαία Ολυμπία

Πρόγραμμα Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών «Δημήτριος Βικέλας»

Οι Αθλητικές, Εκπαιδευτικές και Περιβαλλοντικές δράσεις του σπουδαίου προγράμματος «Δημήτριος Βικέλας» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα πραγματοποιηθούν με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το διήμερο 4-5 Ιουνίου. 

Οι Αθλητικές, Εκπαιδευτικές και Περιβαλλοντικές δράσεις του σπουδαίου προγράμματος «Δημήτριος Βικέλας» του Υπουργείου Αθλητισμού, μετά τη Σύρο και Τήνο τον Απρίλιο, συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ανάδειξη της Αθλητικής Ιστορίας και των Αξιών του Αθλητισμού που γεννήθηκαν στη χώρα μας. Επόμενος σταθμός του προγράμματος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος απο την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που ξεκίνησαν όλα στον αθλητισμό!  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) και με την υποστήριξη του Αναπλ. Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και  Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, και του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλου θα πραγματοποιηθούν σειρά δράσεων: «Αθλητισμός και Περιβάλλον», με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα σχετικά με την αειφορία. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και σε αυτό στοχεύει το εν λόγω πρόγραμμα.

Από το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου 2024 στην Ορεινή Ολυμπία και το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο Αρχαίας Ολυμπίας στον Αρχαιολογικό χώρο, έως την Τετάρτη 5/6 το μεσημέρι οι συμμετέχοντες να μυηθούν παράλληλα στις αξίες και στην ιδέα του αθλητισμού αλλά και θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. 

Στο πρόγραμμα την Τρίτη το απόγευμα αναμένεται η συμμετοχή όλων των αθλητικών σωματείων του Νομού Ηλείας και την Τετάρτη το πρωί όλων των δημοτικών σχολείων.

Ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση θα φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία την Τρίτη 4/6 μαζί με προσωπικότητες του Αθλητισμού όπως: 

Ο Μιχάλης Μουρούτσος: Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ταεκβοντο, η Νίκη Μπακογιάννη: Ασημένια Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος, η Κλέλια Πανταζή: Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής  το 2000 στο Σύδνεϊ, η Όλγα Βασδέκη: Ολυμπιονίκης του στίβου στο αγώνισμα του τριπλούν, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (Μελος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής & Αρχηγός Αποστολής ΠΑΡΙΣΙ 2024) Ασημένιος Παραολυμπιονίκης στην Κολύμβηση με συμμετοχή σε 3 Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004, ΠΕΚΙΝΟ 2008, ΛΟΝΔΙΝΟ 2012, η Ντέντα Άννα Χάλκινη Παραολυμπιονίκης στο BOCCIA με συμμετοχές σε 2 Παραολυμπιακούς Αγώνες: ΡΙΟ 2016 και ΤΟΚΙΟ 2020, η Ντέντα Χριστίνα Χαλκινη παραολυμπιονίκης RAMP OPERATOR στο BOCCIA με συμμετοχές 2 Παραολυμπιακούς Αγώνες: ΡΙΟ 2016 και ΤΟΚΙΟ 2020, και άλλοι. 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Δρ. Ιλεάνα Κλοκώνη εξειδικευμένη στην Αθλητική Παιδεία, Ιστορία και Αξίες του Αθλητισμού.  

Λάβετε θέσεις! 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ