Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Η αλαζονεία  στο γυάλινο πύργο του Μαξίμου και του Μητσοτάκη πρέπει να...

«Η αλαζονεία  στο γυάλινο πύργο του Μαξίμου και του Μητσοτάκη πρέπει να τελειώνει»

Σε Πύργο και Αμαλιάδα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης

Στ. Κασσελάκης:

 «Να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του»

Επίθεση προς την κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και έκκληση στους ψηφοφόρους να βάλλουν τέλος στην αλαζονεία του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια της παρουσίας του, στον Πύργο σήμερα το μεσημέρι.

Δεκάδες πολίτες περίμεναν υπομονετικά για σχεδόν δύο ώρες τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έφτασε στον χώρο της πλατείας Ιατρίδη στο Πύργο, λίγα λεπτά πριν τις 2:30 το μεσημέρι. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε ο Βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, δεκάδες υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του κόμματος, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Βασίλης Καρναρής καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Παναγιώτης Φλεβοτόμος αλλά και δεκάδες στελέχη.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας χαιρέτησαν εγκάρδια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με τα λουλούδια, τις αγκαλιές και τις selfies να έχουν την τιμητική τους. «Τελείωσέ τους» του φώναξε κάποια στιγμή ένας άνδρας με τον Στέφανο Κασσελάκη να του απαντά «στο χέρι σου είναι», ενώ κατά την διάρκεια της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πύργο ακούστηκε το σύνθημα «Στέφανε προχώρα να αλλάξουμε τη χώρα».

Για σχεδόν σαρανταπέντε λεπτά, ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με πολίτες ζητώντας την γνώμη τους για θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την διαβίωση τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο έγκλημα των Τεμπών σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του, από πλευράς της κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό που γίνεται με το έγκλημα των Τεμπών είναι πρωτοφανές. Βρίσκουν μέλη ανθρώπων πεταμένα με τα μπάζα στα χωράφια και δε μιλάει κανείς. Είναι προσωπική μου δέσμευση στις οικογένειες των θυμάτων ότι εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» .

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αμαλιάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε: «Είμαστε εδώ στην Ηλεία που μαραζώνει. Βλέπουμε νέους και φοιτητές να φεύγουν. Βλέπουμε έναν παθολόγο για 160.000 κατοίκους. Πρέπει να αρχίσει η αντεπίθεση της κοινής λογικής. Αντεπίθεση που λέει όχι στην αλαζονεία του 41% που προτιμά τις τράπεζες, τα διυλιστήρια και τις εταιρείες ρεύματος, αντί να δώσει μία ανάσα στον κόσμο, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα φυσικά αγαθά και να υπάρξει μία μείωση στις μεταφορές. Να υπάρχουν έλεγχοι στα μονοπώλια που ταλανίζουν τον κόσμο. Είναι αυτή η αλαζονεία, που λέει σε μία γυναίκα της τρίτης ηλικίας, όταν συναντά τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να ζήσει με 440€ έχοντας 300€ ενοίκιο και της λέει ο πρωθυπουργός στην ουσία πήγαινε στην εκκλησία και ευχαριστώ που ήρθες. Είναι αυτή η αλαζονεία που κάνει τον πρωθυπουργό να μην απαντά εν γνώση του, στην κόρη του κυρίου Πλακιά -αδερφή θυμάτων στα Τέμπη- αγνοώντας την και να έχει τους αστυνομικούς να την τραμπουκίζουν. Εδώ στη δημοκρατική Ηλεία λοιπόν, όχι μόνο πρέπει η δημοκρατική παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει ανάστημα της και να νιώσει την ανάσα μας η Νέα Δημοκρατία αλλά πρέπει επιτέλους αυτή η αλαζονεία στο γυάλινο πύργο του Μαξίμου και του Μητσοτάκη να τελειώνει. Δώστε το μήνυμα στις 9 Ιουνίου».  Όσο για την υπόσχεση που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν αναχωρήσει από την πόλη του Πύργου, ήταν ότι θα επιστρέψει και πάλι στο Νομό, μετά τις Ευρωεκλογές προκειμένου να συναντήσει όλους εκείνους που θέλησε αλλά δεν μπόρεσε να δει κατά την διάρκεια της σύντομης παρουσίας του στη περιοχή.

Στην Αμαλιάδα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφτηκε την Αμαλιάδα και το Μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Από το μουσείο, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε τα εξής: «Έχω βαθιά και τη συγκίνηση και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε και είμαι ελάχιστος μπροστά στο ανάστημα αυτού του ανθρώπου που είναι πίσω μου, του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία. Και το μόνο το οποίο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι η σύγχρονη Αριστερά -εκείνη που έχει στο DNA της να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο για το καλό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για το καλό της δημοκρατίας και των θεσμών- έχουμε λοιπόν την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, όπως είναι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών -είτε αυτό λέγεται παρακολουθήσεις είτε αυτό λέγεται Τέμπη είτε προπαγάνδα.

Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Άλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε «ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο». Άρα λοιπόν, εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαι τόσο υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση ώστε αυτό εδώ το μουσείο να ολοκληρωθεί. Και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του».

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ