Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Ολυμπιακή Φλόγα των πανανθρώπινων αξιών την Τρίτη στον Πύργο

Η Ολυμπιακή Φλόγα των πανανθρώπινων αξιών την Τρίτη στον Πύργο

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤ. ΚΑΝΝΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΧΧΧΙΙΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «PARIS 2024» ΣΤΟΥΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΥΣ

Η Ολυμπιακή Φλόγα, στο δρόμο για τους ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024», θα φωτίσει τους δρόμους της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας, του Πύργου, μεταφέροντας το μήνυμα των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Ιδεώδες και της εκεχειρίας, το οποίο σήμερα είναι επίκαιρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Την Τρίτη το απόγευμα, 16 Απριλίου 2024, ο Δήμος θα υποδεχθεί τους αθλητές που με μόνο κριτήριο τις επιδόσεις τους θα κρατήσουν στα χέρια τους το ιερό σύμβολο του αθλητικού ιδεώδους.
Ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής μαζί με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού κ Νώντα Κυριαζή το πρωί της Πέμπτης (11/04/24) παρέδωσε στους λαμπαδηδρόμους τις στολές τις οποίες θα φορούν μεταφέροντας την Φλόγα του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ειρήνης.
Οι πέντε αθλητές που επελέγησαν είναι οι:
• Αρίωνας Κολιτσόπουλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2023 στην Ελληνορωμαϊκή στα 71 κιλά στην κατηγορία U17, Πρωταθλητής Ευρώπης και με πολλές άλλες διακρίσεις σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.
• Κωνσταντίνα Φωτεινογιαννοπούλου Δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kung fu το 2023 στην Κίνα. Επίσης έχει πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
• Βασίλης Τσαρουχάς Πρώτη θέση στην Ελληνορωμαϊκή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Σιδηρόκαστρο τον Μάϊο του 2023 στην κατηγορία U15 καθώς επίσης και άλλες διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
• Νικολία Ποϊραζίδη Τρίτη θέση στα 4Χ100 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 2021, Πέμπτη θέση στο μήκος με πολλές πανελλήνιες νίκες και επιτυχίες στο διεθνή στίβο.
• Μαργαρίτα Τσουκαλά 4η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης το 2018 στον ακοντισμό με πολλές πανελλήνιες νίκες σε έπταθλο , ακόντιο, σφαιροβολία και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες.
«Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας, 2800 χρόνια από την πρώτη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, να διασχίζει τους δρόμους της η Ολυμπιακή Φλόγα. Αυτά τα παιδιά κρατώντας στα χέρια τους το αθάνατο ιερό φως, θα στείλουν μηνύματα σε όλο τον κόσμο για την αλληλεγγύη, το ευ αγωνίζεσθαι, την ειρήνη, στοιχεία των πανανθρώπινων αξιών που αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και που όλη η ανθρωπότητα έχει ανάγκη. «Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, όλους τους νέους ανθρώπους να δώσουμε το παρών σε αυτή την τελετή που θα γίνει στην πλατεία του Πύργου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής.

Υποδοχή την Τρίτη το απόγευμα
Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στα φανάρια της Αγίας Φιλοθέης στις 17:05 και διασχίζοντας την οδό Πατρών θα φθάσει στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 17:25. Θα ακολουθήσει η ανάκρουση με απόλυτη σειρά των ύμνων: α) Ολυμπιακού Ύμνου, Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών. Στη συνέχεια θα εκφωνηθούν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Πύργου και τους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΑΡΙΣΙ 2024», της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αμέσως μετά θα γίνει ανταλλαγή δώρων ανάμεσα σε Δήμο Πύργου, Οργανωτική Επιτροπή «ΠΑΡΙΣΙ 2024», Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα προβλέπει αναπαράσταση αρχαίων αγωνισμάτων και δρώμενα από την «Χοροκίνηση».
Το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου, από τις 19:30 έως τις 21:30, στο χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου θα παρουσιαστούν έργα μαθητών των σχολείων του Δήμου με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες-Ολυμπιακό Ιδεώδες»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ