Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία3η ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Οι μαθητές Ολυμπιονίκες σε αρχαία και σύγχρονα...

3η ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Οι μαθητές Ολυμπιονίκες σε αρχαία και σύγχρονα Ολυμπιακά Αθλήματα

Οι μαθητές που συμμετείχαν σήμερα στις εκδηλώσεις της Ολυμπιακής Εβδομάδας αγωνίστηκαν στα αρχαία και σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα και επάξια κέρδισαν πρωτιές και διακρίσεις!

Στην Αρχαία Ολυμπία ήρθαν σήμερα ταΝηπιαγωγεία ΣκουροχωρίουκαιΒαρβάσαινας και τα Δημοτικά Σχολεία Ολυμπίας, Λάλα, 5ο Αμαλιάδας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2800 χρόνια από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ. και του εορτασμού της Τελετής Αφής για τους ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως κάθε ημέρα, έγινε ηανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου από την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας. Ακολούθησε ο χαιρετισμός και το καλωσόρισμα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Τουρισμού Αρχαίας Ολυμπίας κ. ΑντώνηΧρυσανθακόπουλο και κατόπιν ο πρώην Λέκτορας Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου και ΔρΠαντείου Πανεπιστημίου, κ.Παναγιώτης Ζεύλας, μίλησε στους μαθητέςγια την διαχρονική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αγωνίσματα όπως Ακόντιο (Vortex), Δισκοβολία, Άλμα, Πάλη, LaserRun, Δρόμος. Μαζί με τον Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας πίστας, κ. Λάμπρο Βασιλόπουλο, που μας έκανε την τιμή να βρίσκεται και σήμερα κοντά μας.Οι μαθητές διασκέδασαν, φωτογραφήθηκαν, πήραν αυτόγραφα και συνομίλησαν μαζί του και υπό τις οδηγίες του διέπρεψαν σε όλα τα αθλήματα!

Παράλληλα, τα σχολεία ξεδίπλωσαν το δημιουργικό τους ταλέντο στα βιωματικά εικαστικά εργαστήρια, ζωγραφίζοντας έργα με θέμα «Τα Αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα μέσα από την Αγγειογραφία». Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα εκθέματα των δαδών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1936 έως σήμερα, στην Έκθεση του κ. Κλήμου που θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και τις 16 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες, λίγο πριν την λήξη των εκδηλώσεων, τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κ. ΑριστείδηΠαναγιωτόπουλο.

Οι βιωματικές δράσεις για τα σχολεία συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ