Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟλοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι συστάσεις για τις παράνομες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων...

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι συστάσεις για τις παράνομες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων στην Αμαλιάδα

Τελευταία προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Σε αυτοψία μαζί με τις τελικές συστάσεις στο σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των εμπορικών καταστημάτων της Αμαλιάδας προχώρησε κλιμάκιο του Δήμου Ήλιδας, που αποτελούνταν από τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Αλέξανδρο Γεωργουλή και κ. Κώστα Τσεριώνη, δημοτικούς αστυνομικούς και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δόμησης.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Ήλιδας έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα εκστρατεία ενημέρωσης για την ελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και την απόδοσή τους προς ελεύθερη χρήση και διευκόλυνση της διάβασης των δημοτών.
Στόχος του Δήμου είναι να απομακρυνθούν κάθε είδους κατασκευές, διαφημιστικά banners, εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα, που είναι τοποθετημένα παράνομα σε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.
Αφού πρώτα δόθηκε σε επαγγελματίες και ιδιώτες ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής, ώστε να πληροφορηθεί ο καθένας τι πρέπει να πράξει και να προβεί οικειοθελώς στις όποιες διορθώσεις τυχόν αυθαιρεσιών, το κλιμάκιο προχώρησε στην τελευταία δια ζώσης ενημέρωση.
Το κλιμάκιο έδωσε τη δυνατότητα στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα προβλήματα, να συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων με τις υποδείξεις των υπηρεσιών έως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.
Οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ στα σημείο όπου συνεχίζονται οι παράνομες καταλήψεις, θα βεβαιώνονται οι όποιες παραβάσεις διαπιστώνονται.
Η εκστρατεία του Δήμου ήδη αγκαλιάστηκε θετικά τόσο από τους δημότες και τους επαγγελματίες, με μοναδικό στόχο να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη και προσβάσιμη στους συμπολίτες, μας με γνώμονα το σύνθημά μας: «Σεβόμαστε το Δήμο και τους Δημότες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ