Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: «Το νομοσχέδιο έχει τεράστια κενά»

Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: «Το νομοσχέδιο έχει τεράστια κενά»

Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας που ζητά την κατάργηση του «αντισυνταγματικού σχεδίου νόμου», όπως το χαρακτήρισε, για τις αλλαγές στον Δικαστικό Χάρτη της χώρας.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Μπιρμπίλης και το μέλος του Δ.Σ. Ειρήνη Θεοδωροπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι, τόνισαν πως «το νομοσχέδιο έχει τεράστια κενά και θα πρέπει να υπάρξουν γραπτές διευκρινήσεις. Αυτό όμως που μας κάνει να αντιδρούμε έντονα είναι το γεγονός ότι φεύγουν όλες οι θέσεις των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων γίνονται οργανικές στον Πύργο. Θα έχουμε ένα δικαστήριο χωρίς να έχει εργαζόμενους».
Μάλιστα, ο κ. Θεοδόσης έθεσε προ των ευθυνών τους όλους τους Βουλευτές της Ηλείας λέγοντας : «είναι καιρός οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να πάρουν σαφείς θέσεις. Ή μαζί με το λαό ή απέναντί μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μανώλη Μπιρμπίλη ο οποίος ανέφερε πως υπάρχουν τεράστια κενά στο νομοσχέδιο, όπως τι θα γίνει με τις υποθέσεις των υπό κατάργηση Ειρηνοδικείων.
Το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αμαλιάδας, ανακοίνωσε τις κινήσεις που θα αναλάβει μέχρι την ψήφιση του νομοσχέδιο, μεταξύ των οποίων και ει η προσπάθεια, μέσω συνταγματολόγων να κηρυχτεί ο νόμος ως αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου να καταργηθεί. Παράλληλα, θα γίνουν κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους άλλους έξι Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας των οποίων τα Πρωτοδικεία μετατρέπονται σε παράλληλες έδρες, όπως το συμβολικό κλείσιμο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρίου και η προσπάθεια να υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να τους εκφράσουν τις έντονες αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο. Επίσης, θα ζητηθεί άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων προκειμένου να λάβουν μέτρα όλοι οι δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας για τη μεθοδευμένη κατάργηση των Πρωτοδικείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ