Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Κυριάρχησε το θέμα των κτιρίων ΑΣΟ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Κυριάρχησε το θέμα των κτιρίων ΑΣΟ

Το θέμα των κτιρίων ΑΣΟ στην είσοδο της πόλης της Αμαλιάδας, κυριάρχησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο Δήμος ενοικίασε τα κτίρια το 2008, ωστόσο η ΣΚΟΣ ΑΣΕ, το 2010, έκανε αγωγή διεκδικώντας μισθώματα 2.500 ευρώ το μήνα που δεν έπαιρνε, την οποία και κέρδισε.
Συγκεκριμένα, εκδικάστηκαν 60.000 ευρώ για τα δυο πρώτα χρόνια, ενώ μετά ακολούθησε νέα αγωγή για άλλα πέντε χρόνια, την οποία και κέρδισαν και εκδικάστηκε ποσό της τάξεως των 175.000 ευρώ.
Η ΣΚΟΣ ΑΣΕ στη συνέχεια έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητούσε να αφεθεί άμεσα το μίσθωμα ελεύθερο και να αποπληρωθούν τα χρωστούμενα ποσά, με τον κίνδυνο κατάσχεσης οποιουδήποτε λογαριασμού του Δήμου να είναι ορατός. Για το λόγο αυτό επεδίωξε συνάντηση ο κ. Χριστοδουλόπουλος με τον πρόεδρο της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας, στην συνάντηση έκανε γνωστό πως ο Δήμος δεν έχει χρήματα για να δώσει και ζήτησε να μην προχωρήσουν σε καμία κατάσχεση, ώστε να γίνει προσπάθεια και να ενταχθούν τα ποσά στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και να πληρωθούν τελικά από το Υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, θα ελευθερωθούν οι αποθήκες. Σε περίπτωση που το κράτος δεν προχωρήσει σε πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων, τότε ζήτησε να επαναληφθεί η συνάντηση για να τεθεί το ζήτημα διευκόλυνσης του Δήμου με μια ρύθμιση. Το συγκεκριμένο ζήτημα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εισηγούμενος την αποπληρωμή των εκδικάσιμων ποσών εντάσσοντάς τα στα ληξιπρόθεσμα, καθώς το άδειασμα και την παράδοση των κτιρίων στους ιδιοκτήτες.
Το θέμα υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με την Λαϊκή Συσπείρωση να καταψηφίζει υποστηρίζοντας πως πρόκειται για κτίρια ιστορικής σημασίας για τα οποία πρέπει να γίνει αγώνας ώστε να τα κρατήσει ο Δήμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ