Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ξεκινά το έργο ανάπλασης της πλατείας Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ξεκινά το έργο ανάπλασης της πλατείας Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Ξεκινά το έργο της ανάπλασης της πλατείας Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αρχαία Ολυμπία, με έναν συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 454.284 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Άρης Παναγιωτόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Α. Παναγιωτόπουλος: «Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για το σημαντικό έργο ανάπλασης της πλατείας Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αρχαία Ολυμπία, με έναν συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 454.284 ευρώ.

Αυτό το έργο το οποίο ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύει την αισθητική και λειτουργική αξία της περιοχής μας, καθώς ενοποιεί το κενό μεταξύ του ολοκληρωμένου έργου ανάπλασης της εισόδου της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και της πεζοδρομημένης διαδρομής της Πραξιτέλους Κονδύλη που οδηγεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας.

Η αναβάθμιση της πλατείας θα περιλαμβάνει την ανακατασκευή του περιβόλου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Ηρώου – προτομή του Κονδύλη, καθώς και την ανανέωση των πεζοδρομίων γύρω από την πλατεία.

Με αυτό το έργο, συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της κληρονομιάς μας, προσφέροντας ένα περιβάλλον που ενισχύει την ποιότητα ζωής και διατηρεί την ιστορία και τον πολιτισμό μας ζωντανά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ