Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα

Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα

*Σε τομείς που θα αναβαθμίσουν και θα εκσυγχρονήσουν τον Δήμο Ζαχάρως

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Μητρόπουλος, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χ. Δούκα. Συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαπιστώθηκε κοινή άποψη σε ζητήματα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας και σταθερής αντιμετώπισης θεμάτων, όπως της κλιματικής προσαρμογής, της ενεργειακής φτώχειας και της πολιτιστικής – οικονομικής ανάπτυξης των Δήμων.
Αποφασίστηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, προκειμένου η Πρωτεύουσα να συνδράμει στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και στην τεχνική υποστήριξη του Δήμου Ζαχάρως που αφορούν τους παραπάνω τομείς. Όπως είπαν οι Δήμαρχοι, η συνεργασία και η αλληλοστήριξη των ΟΤΑ είναι θεμελιώδης όρος για να μπορέσουν να υπηρετήσουν τον Πολίτη με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.
Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Μητρόπουλος, μετά τη συνάντηση, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας, κ. Χάρη Δούκα, για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει στον πρώτο Δήμο της χώρας.
Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι σύντομα θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων μας. Είναι πολύ σημαντικό και εξαιρετικά επωφελές για τον Δήμο Ζαχάρως, να εφοδιαστούμε με τις πρακτικές και γενικότερα τις νέες τάσεις για την αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων, όπως είναι η κλιματική προσαρμογή, η ενεργειακή φτώχεια και η πολιτιστική – οικονομική ανάπτυξη.
Η αυτοδιοικητική συνεργασία με άλλους Δήμους, οι οποίοι κατέχουν τις καλές πρακτικές σε διάφορα θέματα, αποτελεί, πλέον, την αφετηρία της επίλυσής τους.
Στο πνεύμα αυτό, θα υπογραφεί ένα προγραμματικό μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο της Αθήνας, που θα προσδώσει ένα μεγάλο θετικό πρόσημο σε πολλούς τομείς του Δήμου μας. Όταν μιλάμε για συνεργασία, εννοούμε και την ταυτόχρονη πραγμάτωσή της με πράξεις ουσίας, εντός και εκτός του Δήμου μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ