Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣπιάντζα:12χρονoς μαθητής έπιασε το Σταυρό

Σπιάντζα:12χρονoς μαθητής έπιασε το Σταυρό

*Με Μεγαλοπρέπεια και πολύ κόσμο ο αγιασμός των Υδάτων στον Οικισμό

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και οικιστών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο αγιασμός των υδάτων στη Σπιάντζα και εν συνεχεία η κοπή της πίτας του Συλλόγου Οικιστών.
Στις 11 το πρώι οι πιστοί με πομπή κατευθύνθηκαν στη θάλασσα όπου ο Ιερέας έριξε το Σταυρό και αγίασε τα νερά. Πέντε κολυμβητές βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.
Το Σταυρό έπιασε ο 12χρονος μαθητής της ΣΤ΄Δημοτικού Άγγελος Ασημακόπουλος ο οποίος πήρε δώρο από το Σύλλογο Οικιστών μία εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρως.
Στη συνέχεια στο προαύλιο της εκκλησίας έγινε η κοπή της πίτας του συλλόγου συνοδευόμενη από τις καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών.
Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί ήταν η Ανθή Καπώνη μαθήτρια της Α΄Δημοτικού όπου πήρε μία εικόνα της Παναγίας δώρο από το το Σύλλογο Οικιστών.
Στις εκδηλώσεις το δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου και Ανακύκλωσης, Βασίλης Φάμελος ενώ το παρόν έδωσαν η πρόεδρος της Τ.Κ Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Ανδρέας Γαλανόπουλος.
Τη βασιλόπιτα για άλλη μια χρονιά προσέφερε το Ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ