Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤιμήθηκε στο Φραγκαπήδημα για 25η χρονιά η μνήμη και η θυσία των Ηλείων...

Τιμήθηκε στο Φραγκαπήδημα για 25η χρονιά η μνήμη και η θυσία των Ηλείων πεσόντων του 1940….

Η μνήμη των Ηλείων πεσόντων του Πολέμου 1940-1941 τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023 στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Φραγκαπηδήματος. Ακολουθώντας μία μακρόχρονη πορεία αποδόσεως τιμής, για 25η συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Οπλιτών Ηλείας μαζί με την Αδελφότητα της Μονής οργάνωσαν και φέτος το Μνημόσυνο των Ηλείων Πεσόντων στον Ελλληνοϊταλικό και τον Ελληνογερμανικό Πόλεμο.

Το μνημόσυνο, όπως και την Θεία Λειτουργία, τέλεσε εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας ο π. Ρωμανός Καββαθάς, που μίλησε στο κήρυγμά του για το νόημα της κατά Θεόν ειρήνης. Κατά την διάρκεια του Μνημοσύνου αναφορά στην θυσία των 351 Ηλείων Ηρώων του 1940 έκανε ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Πνεύμα αυτοθυσίας που ενέπνευσε στρατό και αμάχους στα χρόνια εκείνα, στα εδάφη της Βορείου Ηπείρου, κάνοντας μνεία και στην προσφάτως θανούσα Αθηνά Παπαδοπούλου, που υπηρέτησε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως γυναίκα της Ηπείρου.

Το παρών έδωσαν συγγενείς των Ηρώων, ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ κ. Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Ηλείας κ. Αθανάσιος Τσιγκρέλης, εκπρόσωποι των αποστράτων Αεροπορίας και του Συνδέσμου Οπλιτών, ο τ. Δημ. Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο ιατρός κ. Διον. Δρακόπουλος από την Αμαλιάδα, ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Τοπιντζής κ.ά.

Exif_JPEG_420
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ