Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυγκλονίζει η 25χρονη που δίνει μάχη με το σύνδρομο Long Covid: «Έχω...

Συγκλονίζει η 25χρονη που δίνει μάχη με το σύνδρομο Long Covid: «Έχω νοσηλευτεί 4 φορές μέσα σε ένα χρόνο»

«Δεν έγινα ποτέ καλά μετά τον Covid» δηλώνει και προσθέτει πως «είμαι αόρατος ασθενής»

Για τη μάχη που δίνει εδώ και δύο χρόνια με τη long Covid, καθώς έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί τέσσερις φορές και δυσκολεύεται στην καθημερινότητά της, μίλησε στο Mega η 25χρονη Κατερίνα.

«Μέσα στο χρόνο που πέρασε έχω νοσηλευτεί 4 φορές. Δεν είμαι λειτουργική πλέον. Πάω μέχρι το μπάνιο και αυτό με πολύ δυσκολία», δήλωσε η 25χρονη η οποία έχει εμφανίσει κάθε πιθανό και απίθανο σύμπτωμα, από δύσπνοια, ταχυπαλμίες, δερματικά εξανθήματα, απώλεια μαλλιών, μούδιασμα των άκρων και λιποθυμικά επεισόδια.

Για τους περισσότερους, ο κορωνοϊός αποτελεί πλέον μια μακρινή και κακή ανάμνηση. Για την 25χρονη Κατιάνα όμως, το σύνδρομο Long Covid έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Η Κατερίνα δεν μπορεί να αθληθεί, να εργαστεί, να πάει στο πανεπιστήμιο της στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στη Θεσσαλία. «Τα συμπτώματα είναι άκρως περιοριστικά. Δύσπνοια 83%. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Να μιλήσω. 2%», είπε.

Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών μετά την πρώτη νόσηση παρουσίασε 40, τουλάχιστον, συμπτώματα όπως πόνους στο στήθος, μουδιάσματα και έντονη κόπωση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ