Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Ο παππούς στο τζάκι και άλλες ιστορίες»

«Ο παππούς στο τζάκι και άλλες ιστορίες»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

-Υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου

– Ιστορίες μιας άλλης εποχής….

Δυναμικό ήταν το “παρών” του φιλαναγνωστικού κοινού της πόλης, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλείου δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή «Ο παππούς στο τζάκι και άλλες ιστορίες» (εκδ. ΠΟΛΙΣ), που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.

Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου, είναι μια συλλογή διηγημάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ υπάρχουν και κάποια παλαιότερα τα οποία ο συγγραφέας ήθελε να ξαναδουλέψει.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος στον σύντομο εγκάρδιο χαιρετισμό του, μίλησε για τη γνωριμία του με τον Δημήτρη Τερζή, όταν ο δεύτερος ανέδειξε στον Αθηναϊκό Τύπο σοβαρά θέματα της περιοχής. Τον συνεχάρη για το νέο του συγγραφικό εγχείρημα και τόνισε: «Είναι μια ευτυχής συγκυρία η παρουσίαση του βιβλίου, σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να διαμορφώσουν το μέλλον της κοινωνίας μας, κοιτώντας μέσα από “κλειδαρότρυπες” τις ζωές των άλλων, αντικαθιστώντας τον πολιτικό λόγο από δημοσιεύματα ροζ περιοδικών. Νομίζω το βιβλίο αυτό φέρνει σε όλους μας αναμνήσεις άλλων εποχών, μιας άλλης κοινωνίας, ίσως και άλλων ανθρώπων. «Ο παππούς στο τζάκι και άλλες ιστορίες» θα μας βοηθήσει και σε προσωπική βάση να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα,  τι έχουμε υποστεί, καθώς και πόσο έχει αλλοιωθεί η κοινωνία».

Για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη και ο σκηνοθέτης Χαράλαμπος Κοντοπανάγος. Η δημοσιογράφος Ελένη Παπαδοπούλου συντόνισε την εκδήλωση και παρουσίασε τον συγγραφέα στο κοινό, ενώ η αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Παναγιώτα Ιωάννου (μέλος της ομάδας θεάτρου «Δούρειος Ίππος»).

Ο Δημήτρης Τερζής γεννήθηκε το 1974 στο Κατάκολο. Απ’ το 1998 μένει στην Αθήνα κι ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες “Αθηναϊκή”, “Τα Νέα”, με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Αιγαίο 88,3” και “Κανάλι Ένα” (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά) και με τον περιοδικό Τύπο. Απ’ το 2013 εργάζεται στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, χρονιά που κυκλοφόρησε και η πρώτη συλλογή διηγημάτων του “Το Τέλος μιας Τέλειας Μέρας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ