Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΧελιδονίσματα για τον ερχομό της Άνοιξης!

Χελιδονίσματα για τον ερχομό της Άνοιξης!

Τα εαρινά κάλαντα τραγούδησαν οι μαθητές δημοτικών σχολείων, στο δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστενων

Σάκης Μπαλιούκος: «Συγχαρητήρια στους δασκάλους που μεταδίδουν τις ξεχωριστές αυτές γνώσεις»

Τον επίσημο ερχομό της Άνοιξης, με τα παραδοσιακά χελιδονίσματα,   ανήγγειλαν  το μεσημέρι της Παρασκευής με επίσκεψή τους στο δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο,   οι μαθητές  του ειδικού δημοτικού σχολείου Κρεστένων, από κοινού με τους μαθητές της έκτης τάξης του  Δ.Σ.  της πόλης.

Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων τραγούδησαν τα κάλαντα της εαρινής περιόδου, στα πλαίσια της υλοποίησης προγραμμάτων συνεκπαίδευσης, τηρώντας  μια μακραίωνη παράδοση με ένα ομοίωμα χελιδονιού που συμβολίζει τον ερχομό της Άνοιξης και την επιστροφή  των χελιδονιών.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εξέφρασε  την ιδιαίτερη  χαρά του για την παρουσία  των μικρών μαθητών στο δημαρχείο Κρεστένων, που συνδυάζεται  με την επίσημο ερχομό της Άνοιξης και συγχρόνως τους ευχήθηκε να έχουν καλή πρόοδο και υγεία, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους  που τους  μεταδίδουν όπως είπε,  αυτές τις ξεχωριστές γνώσεις!

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος  στο ειδικό σχολείο Κρεστένων κ. Κωνσταντίνος Αλατζάς υπογράμμισε προς τον κ. Μπαλιούκο,  πως «από τις 21 Μαρτίου μπήκε επίσημα η Άνοιξη και γι’ αυτό το λόγο βγήκαμε να αναγγείλουμε τον ερχομό των χελιδονιών, με τα χελιδονίσματα και να ανακοινώσουμε στον κόσμο ότι ήλθε η Άνοιξη , αναγεννάται ο τόπος και όλα αρχίζουν να γίνονται πιο αισιόδοξα».

Παράλληλα με το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων  είπαν τα εαρινά κάλαντα στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρεστένων, καθώς και στους πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης, προκαλώντας  μεγάλη εντύπωση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ