Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔΣ Πύργου: Ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου

ΔΣ Πύργου: Ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου

Ψηφίστηκαν χθες σε ξεχωριστές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023, όσο και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2023.

Ειδικότερα, μετά την προσφυγή της δημοτικής αρχής Πύργου κατά της εναλλακτικής πρότασης που είχε ψηφιστεί πριν από 1,5 μήνα με ψήφους της αντιπολίτευσης και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έκανε δεκτές τις αιτιάσεις της προσφυγής, ήρθε στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του ΔΣ το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023, που είχε αρχικά προτείνει η δημοτική αρχή.

Η παράταξη «Μπορούμε» με επικεφαλής τον Στάθη Καννή έδωσε το «παρών» στην χθεσινή συνεδρίαση προκειμένου να υπάρξει απαρτία και στην συνέχεια αποχώρησε. Όπως τόνισε ο κ. Καννής: «Ήρθαμε για την απαρτία για να μην είμαστε η αιτία που δεν θα ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και στην συνέχεια θα αποχωρήσουμε προς αποφυγή αντεγκλήσεων».  Μάλιστα, ανέφερε πως η παράταξη του θα επανέλθει και για την ειδική συνεδρίαση όπου θα ψηφιζόταν ο Προϋπολογισμός του Δήμου προκειμένου να υπάρξει και εκεί απαρτία, κάτι που επίσης τηρήθηκε, με την παράταξη να αποχωρεί και πάλι στη συνέχεια.

Από την αντιπολίτευση επίσης παρόντες ήταν οι Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Νίκος Κατελούζος και Ανδρέας Δημητρόπουλος, όπως και ο Γιάννης Παναγόπουλος μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σε ότι αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Έστω και με καθυστέρηση 1,5 μήνα, τελικά νίκησε η νομιμότητα και η θεσμική σοβαρότητα».

Στην αρχή των χθεσινών συνεδριάσεων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως την θέση του Προέδρου στον ΔΟΠ Πύργου, μετά την παραίτηση της Μαριάννας Σταθοπούλου, πήρε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ