Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕ.Ο. Ζαχάρως- Κυπαρισσίας:Δρόμος…θανάτου

Ε.Ο. Ζαχάρως- Κυπαρισσίας:Δρόμος…θανάτου

Δεκάδες τροχαία ατυχήματα επί της Ε.Ο. Ζαχάρως- Κυπαρισσίας

*  «Πολιορκημένοι» από τις «προστατευτικές» μπάρες νοιώθουν οι κάτοικοι των οικισμών της Ζαχάρως καθώς δεν υπάρχει ορατότητα του δρόμου προς την Εθνική Οδό

«Ορατότης μηδέν» σε έναν δρόμο που εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «καρμανιόλα» ή διαφορετικά ως ο «δρόμος του θανάτου» για πεζούς και οδηγούς.

Ο λόγος για την Ε.Ο. Κυπαρισσίας- Ζαχάρως, όπου σε αρκετά σημεία παρουσιάζονται κακοτεχνίες, ακόμα και στα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή επί του δρόμου.

Οι κάτοικοι των οικισμών πέριξ της Ζαχάρως δηλώνουν ότι νοιώθουν όπως οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» και όχι άδικα, καθώς τα έργα που πραγματοποιούνται στον κεντρικό δρόμο, μείωσαν ακόμα περισσότερο την ορατότητα των οδηγών που «παίζουν» την ζωή τους «κορώνα γράμματα» προκειμένου να βγουν στον κεντρικό δρόμο.

Οι κάτοικοι του οικισμού Κοτρώνα Ανηλίου διαμαρτύρονται δικαιολογημένα, καθώς οι μπάρες οι οποίες τοποθετήθηκαν ως «πρόσθετη ασφάλεια» στην γέφυρα του Ανηλίου, περιόρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ορατότητα των οδηγών. Δεν είναι όμως μόνο οι κάτοικοι του οικισμού Κοτρώνα Ανηλίου, αλλά και οι κάτοικοι του οικισμού Μάρμαρα Καλλίδονας που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, ενώ σημαντικό πρόβλημα υπάρχει και στην διασταύρωση του Θολού, όπου η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει να δημιουργηθεί κόμβος για να μειωθούν τα τροχαία. 

Αυτοψία από το Δήμαρχο

 Χθες οι κάτοικοι του οικισμού Κοτρώνα Ανηλίου ζήτησαν από το δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο, να επισκεφτεί το σημείο κάνοντας ουσιαστικά αυτοψία στην περιοχή. Μιλώντας στην «Πρώτη» ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η εισηγητική μελέτη παρεμβάσεων την οποία ο Δήμος θα καταθέσει προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις επί του δρόμου, όπου σημειώνονται πολλά τροχαία ατυχήματα- ακόμα και δυστυχήματα. «Ο κ. Πάνος Κανακόπουλος τοπογράφος- μηχανικός έχει αναλάβει και κάνει μία τεχνική μελέτη σε όλα τα σημεία τα επικίνδυνα του δρόμου, από τη  Νέδα έως τον Καϊάφα. Είναι αρκετά τα σημεία αυτά. Εμείς σαν Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε αποφασίσει και έχουμε ενημερώσει τις Αρχές ακόμα και για τις πινακίδες που καθοδηγούν τον κόσμο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στην διασταύρωση του Θολού όπου και εκεί έχουμε ενημερώσει και την εταιρεία και την Περιφέρεια ότι θα πρέπει να γίνει ένας κόμβος που θα βοηθήσει να μην γίνονται ατυχήματα καθώς ορισμένα από αυτά είναι θανατηφόρα. Επίσης, η είσοδος – έξοδος στην περιοχή του Ανηλίου είναι πολύ επικίνδυνη και έχουμε και εδώ  θρηνήσει θύματα με τελευταίο τον Θανάση Αλεξανδρόπουλο. Ο κεντρικός δρόμος έχει  βαθούλωμα και δεν βλέπεις. Εάν κάποιος έρχεται με μία ταχύτητα 140χιλιόμετρα, δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει καθώς ο δρόμος έρχεται και ξαναχάνεται. Ακόμα και εκείνοι που βγαίνουν από τους κάθετους δρόμους δεν έχουν ορατότητα, ειδικά τώρα που μπήκε η μπάρα. Θεωρώ ότι η εισηγητική μελέτη παρεμβάσεων θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας και θα πρέπει να μελετηθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας που υλοποιεί το έργο, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις».

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι του οικισμού Κοτρωνάκι Ανηλίου έχουν ουσιαστικά «χάσει» τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Υπάρχουν μάλιστα κάτοικοι οι οποίοι έχουν και οι ίδιοι θρηνήσει νεκρούς, στον συγκεκριμένο δρόμο, ενώ εκφράζουν τους φόβους τους ότι μόλις αυξηθεί η κίνηση –ενόψει και του καλοκαιριού- θα γίνουν μάρτυρες και άλλων ατυχημάτων.

Ο Παναγιώτης Νικολόπουλου είναι κάτοικος του οικισμού Κοτρωνάκι Ανηλίου και όπως τόνισε δυστυχώς έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο «Είμαστε στον οικισμό Κοτρωνάκι Ανηλίου. Από την γέφυρα του Ανηλίου μέχρι και 300 μέτρα παρακάτω έχουν σημειωθεί περισσότερα από 10 τροχαία κάποια από τα οποία και θανατηφόρα. Είναι στενές και οι γέφυρες τις οποίες στένεψαν ακόμα περισσότερο τώρα και δεν βλέπουμε να βγούμε. Για να βγεις τώρα με τις μπάρες, το μισό αυτοκίνητο θα πρέπει να βγει στην Εθνική. Κάτι θα πρέπει να γίνει και άμεσα. Το καλοκαίρι στην περιοχή γίνεται ο κακός χαμός από τον κόσμο και όπως είναι η κατάσταση τώρα δυστυχώς φοβάμαι ότι θα έχουμε και άλλα τροχαία».

 «Σε αυτό το σημείο έχουν γίνει πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα. Στην ουσία ο δρόμος αυτός  εξυπηρετεί δύο οικισμούς. Έναν οικισμό Κοτρωνακίου Ανηλίου και έναν δεύτερο οικισμό Μάρμαρα Καλλίδονας» τόνισε ο Νίκος Σκουρτσίδης, κάτοικος του οικισμού και πρώην Αντιδήμαρχος Ζαχάρως ενώ σημείωσε «Με τις μπάρες αυτές που έβαλαν έχουμε καταντήσει «ελεύθεροι πολιορκημένοι» . Είμαστε «πολιορκημένοι» στα σπίτια μας. Έχουν γίνει του κόσμου τα ατυχήματα και αναρωτιόμαστε γιατί έβαλαν τις μπάρες και με έκλεισαν τελείως την ορατότητα;  Βγαίνοντας από το  δρόμο του οικισμού για να δω εάν έχει κίνηση δεξιά ή αριστερά μου πρέπει να φτάσω στην μέση του δρόμου. Στην μέση του δρόμου, έγινε το ατύχημα….καλή ψυχή! Δεν υπάρχει μέριμνα; Είναι όλοι ανευθυνοϋπεύθυνοι; Να έρθουν να το δουν και να αναρωτηθούν τι κάνουν; Να έρθει εκείνος που έδωσε την εντολή για τις μπάρες και να μας πει ότι μπορεί να βγει με ασφάλεια στο δρόμο. Δέκα θανάτους έχουμε μέχρι και σήμερα στην διασταύρωση του Ανηλίου και ανάμεσα τους και νέοι άνθρωποι».

«Ο κ. Πάνος Κανακόπουλος τοπογράφος- μηχανικός έχει αναλάβει και κάνει μία τεχνική μελέτη σε όλα τα σημεία τα επικίνδυνα του δρόμου, από τη  Νέδα έως τον Καϊάφα» σημείωσε ο Κ. Αλεξανδρόπουλος.

«Από την γέφυρα του Ανηλίου μέχρι και 300 μέτρα παρακάτω έχουν σημειωθεί περισσότερα από 10 τροχαία κάποια από τα οποία και θανατηφόρα» τόνισε ο Π. Νικολόπουλος.

«Βγαίνοντας από το  δρόμο του οικισμού για να δω εάν έχει κίνηση δεξιά ή αριστερά μου πρέπει να φτάσω στην μέση του δρόμου. Στην μέση του δρόμου, έγινε το ατύχημα….καλή ψυχή!» επισήμανε ο Ν. Σκουρτσίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ