Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤίμησαν τους Πεσόντες Ηλείους Αστυνομικούς

Τίμησαν τους Πεσόντες Ηλείους Αστυνομικούς

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας τελέστηκε το Σάββατο το πρωί, στο ισόγειο του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας , μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, όσων Αστυνομικών θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, αφού κάθε χρόνο το πρώτο Ψυχοσάββατο έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης αυτών.

Το «παρών» στην ιδιαίτερη αυτή τιμητική εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και  Ωλένης Αθανάσιος, αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και άλλοι φορείς.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Αιωνία η μνήμη όλων των αστυνομικών. Πρέπει να συγχαρώ τον Πρόεδρο γι αυτήν του την πρωτοβουλία και κάθε χρόνο κάνουμε ένα μνημόσυνο, γιατί όντως όλοι αυτοί έπεσαν επάνω στο καθήκον τους και στην έκφραση της αγάπης για τον συνάνθρωπό τους. Θυσίασαν τη ζωή τους  για να υπερασπιστούν τη ζωή τη δική μας και εμείς οφείλουμε και είναι χρέος ιερό να τους ενθυμούμεθα  και να προσευχόμεθα γι αυτούς».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Γρηγόρης Κατσώλης: «Η Ένωση Αστυνομικών Ηλείας τιμά την μνήμη των συναδέλφων  που έχασαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας. Αποτελεί ιερή υποχρέωση μας να μην ξεχνάμε όλους αυτούς που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Όλοι εμείς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ζήλο και αυταπάρνηση για την ευημερία και την επιβολή της έννομης τάξης, έχοντας παράλληλα στην σκέψη και στην καρδιά μας τους δικούς μας ήρωες.»

Κλείνοντας ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Γιώργος Σωτηρόπουλοςευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους, το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, όσων Αστυνομικών θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ