Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα207 ακίνητα βγαίνουν στο «σφυρί» στους επτά δήμους της Ηλείας

207 ακίνητα βγαίνουν στο «σφυρί» στους επτά δήμους της Ηλείας

Δεκάδες πλειστηριασμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Σεπτέμβρη

*Εξήντα- δύο (62) κατοικίες βγαίνουν σε πλειστηριασμό τους επόμενους μήνες

Μπαράζ πλειστηριασμών αναμένεται το επόμενο διάστημα σε δεκάδες ακίνητα στην Ηλεία. Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Πρώτης» μέσα στους επόμενους μήνες, έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένεται να διεξαχθούν περισσότεροι από 207 πλειστηριασμοί ακινήτων και στους επτά δήμους του Νομού Ηλείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό είναι κατοικίες (σ.σ. συνολικά 62) ενώ στο «σφυρί» βγαίνουν και σαράντα τέσσερα (44) οικόπεδα με κτίσμα, αλλά και είκοσι-έξι (26) αγροτεμάχια με κτίσμα.

Για μία ακόμα φορά οι περισσότεροι πλειστηριασμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται στο δήμο Πύργου. Ειδικότερα εβδομήντα- επτά (77) ακίνητα αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό στο δήμο Πύργου έως τα τέλη Σεπτέμβριου, σαράντα-δυο (42) στο δήμο Ήλιδας, είκοσι-πέντε (25) στο δήμο Πηνειού, εικοσιένα (21) στον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, δεκαοκτώ (18) στο δήμο Ζαχάρως, δεκατρείς (13) στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, και έντεκα (11) στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Το είδος των πλειστηριασμών

Όπως επισημάνθηκε οι περισσότεροι πλειστηριασμοί αφορούν κατοικίες καθώς 62 συνολικά θα βγουν στο «σφυρί» το επόμενο διάστημα… «Πρωταθλητής» στους πλειστηριασμούς κατοικιών ο δήμος Πύργου με είκοσι (20) πλειστηριασμούς κατοικιών, ενώ ακολουθεί σε απόσταση «αναπνοής» ο δήμος  Ήλιδας που θα βγουν σε πλειστηριασμό δεκαεννέα (19) συνολικά κατοικίες, από οκτώ (8) πλειστηριασμούς κατοικιών θα διεξαχθούν στους δήμους Πηνειού και Ζαχάρως, επτά (7) στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, τρείς (3) στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και δύο(2)  στο δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. Την «τιμητική» τους έχουν όμως και τα οικόπεδα με κτίσμα, καθώς συνολικά σαράντα έξι (46) θα βγουν σε πλειστηριασμό τους επόμενους μήνες, εκ των οποίων δεκαεννέα (19) στον δήμο Πύργου, από έντεκα (11) στο δήμο Ήλιδας, οκτώ (8)στο δήμο Πηνειού, τέσσερα (4) στο δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, δύο (2)στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και από ένα (1) στους δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης και Ζαχάρως. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των πλειστηριασμών σε ότι αφορά τα αγροτεμάχια με κτίσμα, όπου συνολικά αναμένεται να υπάρξουν είκοσι-έξι (26) πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι δεκαπέντε (15) στο Πύργο,  τέσσερις (4) στον δήμο Ήλιδας, τρείς (3) στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης και από δύο (2)στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πηνειού.  Πλειστηριασμούς έχουμε ωστόσο και σε είκοσι-πέντε(25) αγροτεμάχια, εκ των οποίων, οκτώ (8) στο δήμο Πύργου, επτά (7)στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, πέντε (5) στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από δύο (2) στους δήμους Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και Ζαχάρως και ένας (1) στο δήμο Πηνειού. Στο «σφυρί» βγαίνουν και εικοσιένα (21) συνολικά καταστήματα, εκ των οποίων εννέα (9) στο δήμο Πύργου, από πέντε (5) στους δήμους Πηνειού και Ζαχάρως και δύο (2) στον δήμο Ήλιδας.  Σε πλειστηριασμό και δώδεκα (12) οικόπεδα εκ των οποίων,  τρία (3) στο Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, από δύο (2) στους δήμους Πύργου, Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Πηνειού και από ένα (1) στους δήμους Ηλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Μονοψήφιος είναι ο αριθμός των πλειστηριασμών, σε ότι αφορά αποθήκες, καθώς σε πλειστηριασμό αναμένεται να βγουν συνολικά οκτώ (8), τέσσερις (4) στον δήμο Ήλιδας και τρεις (3) στο δήμο Πύργου αλλά και μία (1) στο δήμο Ζαχάρως. Από τους πλειστηριασμούς δεν λείπουν ούτε οι θέσεις στάθμευσης /parking καθώς αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό, μία (1) στο δήμο Πύργου και μία (1) ακόμα στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης .

Πλειστηριασμοί και από την ΑΑΔΕ

Νέο κύμα πλειστηριασμών ακινήτων στέλνει η εφορία βγάζοντας στο σφυρί 35 ακίνητα μεγάλο οφειλετών το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου. Στον κατάλογο με τους νέους πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν από τις 2 Μαρτίου περιλαμβάνονται πάσης φύσεως ακίνητα από μονοκατοικίες και γραφεία μέχρι αγροτεμάχια και βιομηχανικές μονάδες με τιμές πρώτης προσφοράς που κλιμακώνονται ανάλογα με το είδος, την έκταση και την περιοχή του ακινήτου από 10.000 ευρώ έως και 7 εκατ. ευρώ… Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει κάποιος αναρτημένος πλειστηριασμός από την ΑΑΔΕ που να αφορά το Νομό Ηλείας.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ