Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 14 Μαρτίου

Κατά ριπάς 14 Μαρτίου

Χαράτσι από τη 1η Απριλίου
Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις διαγνωστικές εξετάσεις βιολογικών υγρών (αίμα, ούρα κ.λπ.) και ακτινολογικού ελέγχου (αξονικές, ακτινογραφίες κ.λπ.) που εκτελούν στον ιδιωτικό τομέα μπαίνει από την 1η Απριλίου.
Όπως ανέφερε χθες στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τα παραπεμπτικά αιματολογικών εξετάσεων θα χρεώνονται 1 ευρώ και για ακτινολογικές εξετάσεις 3 ευρώ.

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την ακρίβεια
Η ακρίβεια εξακολουθεί να τσακίζει με αμείωτη ένταση τα νοικοκυριά, όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της Interview, που διενεργήθηκε για το Politic, με 9 τους 10 πολίτες να δηλώνουν ότι δεν έχουν δει μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ. Όσον αφορά στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι, με το 59% να μην έχει δει μειώσεις τιμών.

Κατά των απογευματινών χειρουργείων οι πολίτες
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πάντως οι πολίτες τάσσονται κατά των απογευματινών χειρουργείων, κατά 52%, ενώ το 11% δήλωσε «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ». Πρόκειται για ένα από τα νέα κυβερνητικά μέτρα, που βάζουν τους πολίτες στη διαδικασία να πληρώνουν για να κάνουν χειρουργείο στο Δημόσιο.

«Καμπανάκι» από τις Διεθνής Ανεξάρτητες Αρχές
Την οικονομική εικόνα της χώρας χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο τα στοιχεία των ερευνών των διεθνών και ανεξάρτητων Αρχών. Επισημαίνουν τον «πρωταθλητισμό» που κάνει η Ελλάδα σε Ευρώπη και παγκοσμίως στα ζητήματα ακριβείας, ιδίως τροφίμων με το 8,33% στην εν λόγω κατηγορία. Επιπλέον, η κατάταξή μας από τη Eurostat στην προτελευταία θέση της Ευρώπης ως προς τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με τελευταία τη Βουλγαρία, ήταν η πρώτη προειδοποίηση. Στο προσκήνιο ήλθε τώρα η κατάταξή μας από την Παγκόσμια Τράπεζα ανάμεσα στις δέκα ακριβότερες χώρες του πλανήτη, μαζί με την Αργεντινή, το Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε, για να αποκαλύψει όλη την αλήθεια.

Τον «έκοψε»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «έκοψε» τον Μανώλη Χριστοδουλάκη από τη χθεσινή Θεματική Ημερίδα του Insocial σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «Εθνικός Διάλογος για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον». Κι αυτό διότι ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είναι ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, δηλαδή αυτός από τον οποίο θα έπρεπε να ξεκινήσει η σύνθεση του πάνελ. Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης πληρώνει, όπως φαίνεται, το «μάρμαρο» για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση της Κεντροαριστεράς – μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Διονύση Τεμπονέρα – που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ήταν 5 χρόνια σε αναμονή
5 χρόνια ήταν σε αναμονή για χειρουργείο ο ασθενής τον οποίον επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να προμοτάρει το επ’ αμοιβή απογευματινό χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί ο ασθενής. Εν τω μεταξύ τα 5 χρόνια αναμονής του ασθενούς, κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να πείσει ο Άδωνις τους ψηφοφόρους πως εμείς σας αφήνουμε να υποφέρετε, εμείς δημιουργούμε το πρόβλημα, αλλά εμείς είμαστε και αυτοί που σας δίνουμε τη λύση αν πληρώσετε.

Το είπε
Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ το λένε σε «πηγαδάκια» ένας όμως το είπε δημοσίως, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας προέβλεψε άνοδο της ακροδεξιάς στις επικείμενες ευρωεκλογές. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής «μην εκπλαγούμε αν δούμε και δυσάρεστα αποτελέσματα στις επικείμενες ευρωεκλογές που όλοι προδικάζουν ότι θα έχουμε μια αύξηση της αντισυστημικής ψήφου και ακραίων επιλογών σε όλη την Ευρώπη».

Ο χαλβάς
46,2% πάνω ο χαλβάς λέει σε σχέση με πέρυσι. Είναι κι ο χαλβάς μέσα στο καλάθι της Σαρακοστής;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ