Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠρεμιέρα σήμερα για τα απογευματινά χειρουργεία

Πρεμιέρα σήμερα για τα απογευματινά χειρουργεία

Οι κατηγορίες και το κόστος

Σήμερα Τρίτη κάνουν «πρεμιέρα» τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία και όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους θα δώσουν το παρών.

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό που θα ανοίξει την αυλαία των χειρουργείων σήμερα το απόγευμα στις 16:00 και θα ακολουθήσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» στις 17:00.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στα χειρουργεία που θα γίνουν στο «Παπαγεωργίου» συμπεριλαμβάνονται ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι θα υποβληθούν σε αφαίρεση βουβωνοκήλης.

Παράλληλα όμως με το «Παπαγεωργίου και το «ΑΧΕΠΑ», έτοιμα είναι ακόμη πέντε νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα τα απογευματινά χειρουργεία.

Όπως επιβεβαιώθηκε σε μεγάλη τηλεδιάσκεψη που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων την περασμένη Παρασκευή, τις χειρουργικές τους αίθουσες και εκτός του πρωινού ωραρίου ανοίγουν αυτή την εβδομάδα: «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, ΑΧΕΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», «Σωτηρία», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».

Οι κατηγορίες και το κόστος
Το κόστος των απογευματινών χειρουργείων κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εμπίπτει η επέμβαση.

Ο ασθενής θα καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ποσά που αφορούν στις αμοιβές του προσωπικού και στα έξοδα του Νοσοκομείου για τη λειτουργία του, πέραν του τακτικού ωραρίου. Τα ποσά αποτελούν έσοδα του νοσοκομείου και εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό.

Οι κατηγορίες που καθορίζουν τό κόστος

thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ