Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη – Τι καιρό θα κάνει το...

Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη – Τι καιρό θα κάνει το καρναβαλικό σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα

Η μετεωρολογική εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Βροχές, καταιγίδες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τρίτη, ενώ ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας δεν εμπνέει κάποια ανησυχία, αλλά σήμερα θα είναι άστατος «με βροχές – καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου “πι”), ενώ η αφρικανική σκόνη σιγά σιγά θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα ανατολικότερα και νοτιότερα γεωγραφικά διαμερίσματα».

Στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συνεχίζει λέγοντας πως: «Διατηρείται ο άστατος καιρός και το επόμενο διήμερο με την πιο άστατη καιρικά ημέρα να είναι η Πέμπτη».

«Από Παρασκευή και στη συνέχεια ο καιρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να βγουν μπόρες – καταιγίδες το απόγευμα με έμφαση τον ηπειρωτικό κορμό» σημείωσε.

«Επομένως το τριήμερο – τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας δε φαίνεται να προβληματίζουν οι καιρικές συνθήκες τόσο στην έξοδο αλλά και την είσοδο των εκδρομέων ή και για όσους μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα» καταλήγει.

thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ