Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚως: Παλαιστίνιοι μετανάστες... πανηγύρισαν την επίθεση με επτά νεκρούς σε συναγωγή στην...

Κως: Παλαιστίνιοι μετανάστες… πανηγύρισαν την επίθεση με επτά νεκρούς σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ – Δείτε βίντεο

Όταν τα νέα μεταδόθηκαν από αραβόφωνα δίκτυα, Παλαιστίνιοι μετανάστες άρχισαν να… υμνούν τον Αλλάχ και να τραγουδούν!

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω, λόγω της σύναξης μεταναστών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ, δίχως προειδοποίηση, όταν αρκετοί από τους φιλοξενούμενους βγήκαν από τους οικίσκους τους στον προαύλιο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, οι μετανάστες, αραβόφωνοι και Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους, φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

«Ζήτω η Παλαιστίνη» ακούγονται να λένε μεταξύ άλλων, ενώ τραγουδούσαν και ένα παραδοσιακό παλαιστινιακό τραγούδι, με τίτλο «Είμαι Παλαιστίνιος». Δεν έλειψε, δε, και η γνωστή ιαχή «Αλλάχου Ακμπάρ», δηλαδή «ο Θεός είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αυθόρμητη εκδήλωσή τους ήρθε, αφότου έγινε γνωστή στις αραβόφωνες κοινότητες των social media η πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή στην Ανατολική ΙερουσαλήμΣυνολικά επτά Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη συνοικία Neve Yaakov.

Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι η επίθεση ήταν αντίποινα για την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν την Πέμπτη, όπου σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 20 σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Το προσωπικό της δομής τέθηκε την ώρα εκείνη σε επιφυλακή για τυχόν επεισόδια, μετά από περίπου μισή ώρα ωστόσο οι μετανάστες αποχώρησαν, επιστρέφοντας στα δωμάτιά τους.

Η Κλειστή Δομή της Κω έχει πληθυσμό περίπου 1.000 άτομα, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι παλαιστινιακής καταγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ