Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε για την λειτουργία τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο...

«Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε για την λειτουργία τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο νομό»

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για την απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών υπερψήφισε το περίφημο σχέδιο της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού που εξαφανίζει τον Νομό Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον πρόθυμο πρύτανη κ.Μπούρα, από την αρχή της θητείας του έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να συρρικνώσει την δημόσια Παιδεία και το έκανε με τις κρυφές ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, τώρα πια όμως έχουν την ευθύνη για την σχεδιαζόμενη απαξίωση του Νομού Ηλείας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.Τζαβάρας, κ.Αυγερινοπούλου, κ.Νικολακόπουλος , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι τοπικές αρχές του νομού.

Τους καλούμε να αναλογιστούν πόσα είναι τα οφέλη για την νέα γενιά και την τοπική κοινωνία από τα πανεπιστημιακά τμήματα και να σταματήσουν επιτέλους να κρύβονται σε δήθεν διεθνή προγράμματα κατάρτισης ή να ρίχνουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως, αν δεν το κάνουν όχι μόνο θα βρουν την νέα γενιά απέναντι τους αλλά θα βρουν απέναντι τους σύσσωμη την κοινωνία της Ηλείας.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε για την λειτουργία τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο νομό Ηλείας, της Μουσειολογίας στον Πύργο, της Γεωπονίας στην Αμαλιάδα και του ιδρυθέν τμήματος ΤΕΦΑΑ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που κι αυτό καταργήθηκε από την ΝΔ.

Δεν θα σταματήσουμε επίσης να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητριών/τών σε Πύργο και Αμαλιάδα, για την παραμονή των υφιστάμενων τμημάτων και την δυναμική στήριξη τους σε στελεχιακό επίπεδο και κτηριακών εγκαταστάσεων.

Αν η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία είναι πως αποτελεί προνόμιο των λίγων , τους απαντάμε πως η Παιδεία είναι και θα παραμείνει δημόσια και καθολική για όλες και όλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ