Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Μαύρη Δευτέρα, έφυγε ο «Σταυραετός» – Φίλοι του Γιώργου Μασούρα μιλούν...

Πάτρα: Μαύρη Δευτέρα, έφυγε ο «Σταυραετός» – Φίλοι του Γιώργου Μασούρα μιλούν στην «Π» ΦΩΤΟ

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 26χρονος Γιώργος Μασούρας εξετράπη της πορείας της και καρφώθηκε σε κολόνα στην οδό Κορίνθου. Την Τετάρτη η κηδεία του.

Εναν ακόμα νέο άνθρωπο θρηνεί η Πάτρα. Το νήμα της ζωής για τον 26χρονο Γιώργο Μασούρα κόπηκε στις 5.20 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κορίνθου, λίγα μέτρα πριν την Καρόλου.

Των ΜΑΡΙΑ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα. Εχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Η αναγγελία θανάτου του 26χρονου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς επρόκειτο για ένα ιδιαιτέρως δραστήριο και αγαπητό παιδί στην τοπική κοινωνία. Ο Γιώργος ήταν γνωστός από την ενασχόλησή του και με τον αθλητισμό, όπως και τα αδέλφια του Νίκος και Αγγελος.

«ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ»

Βαρύ το πένθος και στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας, καθώς ο Γιώργος από μικρό παιδί ασχολείτο με τον προσκοπισμό και ως βαθμοφόρος έφερε το όνομα «Σταυραετός». Οι φίλοι του συγκινούν με το μήνυμα αποχαιρετισμού: «Βιάστηκε να πετάξει».

Η ΚΗΔΕΙΑ

Ανείπωτος ο πόνος για τους γονείς του Σπύρο και Κυπαρισσία, αλλά και για τις γιαγιάδες του Αναστασία και Σμαράγδα. Την Τετάρτη συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του στο δημοτικό Κοιμητήριο του Αγίου Μηνά στη Λεύκα. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών. Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του τραγικού συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας Πατρών.

«ΧΡΥΣΟ» ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΧΑΙΚΙΩΤΗΣ  

Η είδηση του χαμού του Γιώργου Μασούρα από νωρίς χθες το πρωί συγκλόνισε τους πάντες! Κίνησε για το μεγάλο ταξίδι τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Παναχαϊκιώτης από μικρό παιδί και μέλος αθλητικής οικογένειας ξεκίνησε τον αθλητισμό στις ακαδημίες μπάσκετ των «κοκκινόμαυρων», όπως και ο αδελφός και φυσικοθεραπευτής του Απόλλωνα, Αγγελος.

Από αριστερά ο Γιώργος Μασούρας με τα αδέλφια του Αγγελο και Νίκο

Αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Παναχαϊκής και όλοι τον αποκαλούσαν ο «μικρός Μασούρας», αφού ο Αγγελος ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία, ενώ ο τρίτος της παρέας από τα αδέλφια, Νικόλας έπαιξε ποδόσφαιρο στην Παναχαϊκή και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ φέτος αγωνίζεται στη Ζάκυνθο.

Ο Γιώργος Μασούρας μετά την Παναχαϊκή έπαιξε με επιτυχία στον Αχαιό ’47 και τη ΣΕΦ Ανδραβίδας. Είχε «χρυσή» καρδιά, ήταν αγαπητός στην κοινωνία και ατρόμητος σαν χαρακτήρας.

Στο Μίνι της Παναχαϊκής

«Εφυγε ένα παλικάρι. Ενας αγνός Παναχαϊκιώτης» τόνισε για τον εκλιπόντα ο Θανάσης Λιόνας, τον οποίο είχε παίκτη στην Παναχαϊκή και συντετριμμένος πρόσθεσε: «Επαιζε με μεγάλη καρδιά. Ηταν μαχητής και ότι έκανε το έκανε με πάθος και αυτό το πάθος του, το μετέδιδε στην ομάδα. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ειδικότερα στον Αγγελο».

«Προσπαθούσε πάντα να είναι δίκαιος» πρόσθεσε με τη σειρά του ο Βαγγέλης Μιχάλης από το www.pgeole.gr (που μας δάνεισε φωτογραφίες του Γιώργου Μασούρα) και υπογράμμισε: «Υπηρετούσε με σθένος τις αξίες του και για αυτές δεν έβαζε ποτέ νερό στο κρασί του. Ηταν Παναχαϊκή από μικρό παιδί, εκρηκτικός σαν χαρακτήρας, παιδί της παρέας και έξω καρδιά. Ενας πραγματικός μαχητής εντός και εκτός γηπέδου. Δυστυχώς χάθηκε τόσο νωρίς. Κουράγιο στην οικογένεια του και στους δικούς του ανθρώπους».

Στον Απόλλωνα το κλίμα ευφορίας μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ιωνικού μετατράπησε σε πένθος από χθες για τον χαμό του Γιάννη Μασούρα, αφού ο αδελφός του Αγγελος είναι ενεργό μέλος του τιμ της ομάδας. Μάλιστα ματαιώθηκε το αρχικά προγραμματισμένο για απόψε δείπνο των «μελανόλευκων», αφού κανείς δεν είχε όρεξη για χαμόγελα και εκδηλώσεις.

ΕΟΚ: «ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ»

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασαν η ΕΟΚ, τα μέλη του ΔΣ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Λιόλιος για τον χαμό του Γιώργου Μασούρα.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:«Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Ευάγγελος Λιόλιος εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιώργου Μασούρα.Ενας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή στα 28 του χρόνια, σε τροχαίο δυστύχημα. Ο εκλιπών ήταν αθλητής μπάσκετ και μέλος οικογένειας με έντονη αθλητική δραστηριότητα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΑΠΟΛΛΩΝ: «ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ»

Ο Απόλλων εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Γιώργου Μασούρα, αναφέροντας τα εξής: «Στην οικογένεια του Απόλλωνα όλοι είμαστε συγκλονισμένοι με τον θάνατο του Γιώργου Μασούρα, αδελφό του φυσικοθεραπευτή του Συλλόγου, Αγγελου Μασούρα. Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Θα θυμόμαστε πάντα με σεβασμό τον Γιώργο Μασούρα και θα τιμούμε την μνήμη του».

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: «ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ»

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και καλό παράδεισο», τονίζει στη λιτή της ανακοίνωση για τον χαμό του Γιώργου Μασούρα η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή.

ΣΕΦΑ: «ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ»

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΦΑ ανέφερε τα εξής: «Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε το άκουσμα του θανάτου του πρώην αθλητή του σωματείου μας Γιώργου Μασούρα τα ξημερώματα της Δευτέρας σε τροχαίο ατύχημα που είχε με την μηχανή του στην Πάτρα! Δεν θα μιλήσουμε για τις αθλητικές του ικανότητες που ήταν ξεχωριστές αλλά για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, το χαμόγελο την ευγένειά του και το ήθος του! Η οικογένεια του ΣΕΦΑ Ανδραβίδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου».

ΕΣΚΑ-Η: ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Η ΕΣΚΑ-Η με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπυτηριά της για τον θάνατο του Γιώργου Μασούρα και γνωστοποίησε ότι σε όλους τους αγώνες της έως και αύριο θα κρατηθεί στη μνήμη του ενός λεπτού σιγή.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ