Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠιστόριους: Παραμένει στη φυλακή – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

Πιστόριους: Παραμένει στη φυλακή – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

Aπορρίφθηκε από την ειδική δικαστική επιτροπή της Πρετόρια η αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης του παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, που από το 2017 εκτίει ποινή φυλάκισης για το φόνο της Ρίβα Στίνκαμπ, μέσα στο σπίτι τους, το 2013.

Ο άνθρωπος που κάποτε ήταν ήρωας για τη Νότιο Αφρική, ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, έχει καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του.

Ωστόσο, δεν έπεισε τους δικαστές και παραμένει στη φυλακή.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθώ στον ίδιο χώρο με αυτόν. Μην πιστεύετε αυτά που λέει», είπε η μητέρα της Ρίβα.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Τίνα Κοέν, περιγράφει την κατάσταση της μητέρας της Ρίβα.

«Πρώτα απ’ όλα είναι μία πολύ τραυματική εμπειρία όπως μπορείτε να φανταστείτε. Είναι οδυνηρό. Η Τζουν πρέπει να αντιμετωπίσει τον Όσκαρ Πιστόριους πάλι σήμερα. Είναι ο δολοφόνος της κόρης της».

Τι είχε συμβεί

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, ο Όσκαρ και η Ρίβα είχαν έναν άγριο καβγά στο σπίτι τους και το πανέμορφο μοντέλο κλειδώθηκε στο μπάνιο.

Οπλισμένος, ο Πιστόριους πυροβόλησε πολλές φορές την πόρτα και την σκότωσε.

Στη δίκη, ο Νοτιοαφρικάνος παραολυμπιονίκης επέμενε πως δεν δολοφόνησε εν ψυχρώ την σύντροφό του, αλλά πυροβόλησε πίσω από μια κλειστή πόρτα νομίζοντας πως μέσα βρισκόταν κάποιος ληστής.

Μετά από μία σκληρή δικαστική μάχη, ο Πιστόριους αρχικά είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά στη συνέχεια η κατηγορία μετατράπηκε σε εξ αμελείας και οδήγησε σε λιγότερα χρόνια φυλάκισης.

Για να συγκινήσει τους δικαστές, το πάλαι ποτέ ίνδαλμα της Νοτίου Αφρικής δεν δίστασε να εμφανιστεί στην δικαστική αίθουσα χωρίς τα τεχνητά μέλη του.

Ο δολοφόνος είχε κατακτήσει οκτώ μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων τα έξι χρυσά.

Σήμερα, ο «Blade Runner», όπως ήταν το παρατσούκλι του την εποχή της παντοδυναμίας του, παραμένει στη φυλακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ