Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΛευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πούτιν όταν ο χρόνος...

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πούτιν όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπαϊντεν, ο οποίος νωρίτερα αυτήν εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν “φονιά”, θα συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη “όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

“Δεν πρόκειται να υποχωρήσει”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάριν Ζαν-Πιέρ στους δημοσιογράφους. “Θα είναι πολύ ειλικρινής και πολύ ανοιχτός όσον αφορά αυτή τη σχέση”.

Χθες Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε στον πρόεδρο Μπαϊντεν on-line συνομιλίες τις επόμενες μέρες.

“Ο κόσμος ρωτάει πότε θα συναντηθεί ο πρόεδρος Μπαίντεν με τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος” δήλωσε η Ζαν Πιέρ. “Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Πούτιν έχουν διαφορετικές απόψεις για τις χώρες τους, αλλά συμφωνούν στο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να συνεργαστούμε εκεί που είναι προς το αμοιβαίο μας συμφέρον”, δήλωσε η Ζαν Πιέρ, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο κατευθύνεται προς την πολιτεία της Τζώρτζια. Το κείμενο της ενημέρωσης κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Η Ζαν Πιέρ ανέφερε ως παράδειγμα της ρωσο-αμερικανική Συνθήκη New START, για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων, η ισχύς της οποίας είχε παρατεθεί τον Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ