Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤοποθέτηση εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τοποθέτηση εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ήλιδας

            Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» στις

19/03/2021, που γίνεται δια περιφοράς. Παρότι υπάρχουν σημαντικά θέματα για λήψη αποφάσεων 

το προεδρείο του ΝΠΔΔ δεν έχει καταθέσει καμιά εισήγηση, πάνω στα οποία καλούμαστε να τοποθετηθούμε και να ψηφίσουμε. Η ευθύνη βαραίνει κύρια τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ, ο οποίος αρνείται να δοθούν στα μέλη του ΔΣ οι εισηγήσεις για το κάθε θέμα. Πως θα γίνει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «άθληση για όλους»; Η χρηματοδότηση από που θα προέλθει; Από κρατικά κονδύλια ή θα φορτωθεί άλλο ένα χαράτσι στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα; Πόσα άτομα θα προσληφθούν για την υλοποίηση του προγράμματος, με τι είδους εργασιακές σχέσεις και με τι κριτήρια θα γίνουν οι προσλήψεις; Πως

θα σχεδιαστεί και τι ανάγκες θα καλύπτει «ο προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού»;                          Ευθύνη όμως έχουν και τα υπόλοιπα μέλη που ΔΣ που ενδεχομένως θα ψηφίσουν, όταν δεν γνωρίζουν για το τι αποφασίζουν. Τη στιγμή μάλιστα που η συνεδρίαση γίνεται δια περιφοράς και

έτσι αποκλείεται κάθε συζήτηση. Συζητήσεις για τόσο σημαντικά θέματα έπρεπε να γίνονται είτε ζωντανά, μια και υπάρχει το μεγάλο αμφιθέατρο χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων ώστε να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε με τηλεδιάσκεψη.                                                        

            Δείγμα της νοοτροπίας που διακατέχει τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ είναι ο απαξιωτικός τρόπος

λειτουργίας του ΔΣ. Με την εγωκεντρική και αλαζονική συμπεριφορά του επιχειρεί να χειραγωγήσει τα μέλη του ΔΣ, κυρίως της παράταξής του, ώστε να έχουν διακοσμητικό ρόλο.                 

            Αναρωτιόμαστε έχει κάτι να κρύψει, φοβάται κάτι; Από τη γενικότερη συμπεριφορά του σίγουρα φοβάται τις εμπεριστατωμένες συζητήσεις και τον ζωντανό διάλογο, γιατί έτσι ενημερώνονται άμεσα οι δημότες για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.                                                  

            Σεβόμενοι τους δημότες του Δήμου μας και τους εαυτούς μας αρνιόμαστε να συμμετέχουμε

σε τέτοιες εκφυλιστικές διαδικασίες. Θέτουμε τη Δημοτική Αρχή μπροστά στις ευθύνες της, για την απαράδεκτη στάση του προέδρου του ΝΠΔΔ, που ουσιαστικά με τις ενέργειές του καθιστά το ΔΣ του « ΗΛΕΙΟΥ» ανενεργό.                                                                                                                        

                                                                                      Νίκος Λοχοβίτης                                                                                                                         

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ