Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΑποκαλυπτικό έγγραφο: Ομολογία της ΕΛ.ΑΣ. για μηδενική απόδοση υπηρεσιών στον περιορισμό της...

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Ομολογία της ΕΛ.ΑΣ. για μηδενική απόδοση υπηρεσιών στον περιορισμό της εγκληματικότητας

Οργη ηγετικών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για την αδιαφορία των αστυνομικών

Πολλές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.  στην Αττική  έχουν μηδενική απόδοση στην αντιμετώπιση  της εγκληματικότητας!  Σε αυτή την εντυπωσιακή παραδοχή προχωρούν ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας   σε έγγραφο –που αποκαλύπτει το in.gr-  το οποίο έχουν αποστείλει προ τριημέρου  σε  αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας.

Στο  εν λόγω έγγραφο διαπιστώνεται η απροθυμία των αστυνομικών να συμμετέχουν σε ειδικές δράσεις για την αποτροπή εγκληματικών επιθέσεων κι ομολογούνται αδυναμίες και παθογένειες σε ζητήματα  ασφάλειας των πολιτών , που προσπαθεί να περιορίσει ο νέος υπουργός   Προστασίας του Πολίτη κ Γιάννης Οικονόμου

Με τα ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. –  στα οποία καταλογίζονται ωστόσο  και στα ίδια προβληματικές επιλογές   όπως στα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο- να δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν την αδιαφορία των υφισταμένων τους.

Στο  εν λόγω έγγραφο διαπιστώνεται η απροθυμία των αστυνομικών να συμμετέχουν σε ειδικές δράσεις για την αποτροπή εγκληματικών επιθέσεων

Με αστυνομικούς τοπικών τμημάτων να επικαλούνται υποστελέχωση   κι αποψίλωση των υπηρεσιών τους που καθιστά  εξαιρετικά δύσκολη την συμμετοχή   σε αυτές τις   ενέργειες για περιορισμό της παραβατικότητας.

Αποκαλυπτικό έγγραφο

Το  αποκαλυπτικό αυτό έγγραφο συντάχθηκε λοιπόν στις  30  Σεπτεμβρίου 2023 κι έχει τίτλο  «εντατικοποίηση   αστυνομικών δράσεων για την  αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κι εν γένει παραβατικών συμπεριφορών αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διευθυνσης Αττικής» .

Όπως σημειώνεται σε αυτό «στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αντιεγκληματικής πολιτικής για την περίοδο 2020 – 2024 και κατόπιν χαρτογράφησης  της εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο εκπονήθηκαν και αναπτύσσονται ειδικά επιχειρησιακά σχέδια δράσης με μεικτά συνεργεία ελέγχου καθώς και έκτακτες ειδικές δράσεις εξορμήσεις . Με  κύριο γνώμονα την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Για να παρατεθούν ακολούθως οι διαπιστώσεις των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. «από τις μέχρι σήμερα υποβληθείσες  αναφορές σας προκύπτει μειωμένη απόδοση των υπηρεσιών σας και μη επαρκής  στελέχωση  των σχεδίων  δράσεων κι εξορμήσεων με τον ανάλογο αριθμό ατόμων και μέσων . Με ευθύνη των διευθυντών των υπηρεσιών σας να ελέγχεται η πορεία υλοποίησης των δράσεων δίνοντας ειδικότερες εντολές και οδηγίες σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα , ασκώντας παράλληλα τον αντίστοιχο πειθαρχικό έλεγχο , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας , σε περίπτωση κατά την οποία συνεχισθεί να παρατηρείται αναίτια χαμηλή ή και μηδενική δραστηριότητα των υφιστάμενων σας υπηρεσιών»

Για να συμπληρωθεί ακολούθως  η εξής ενδεικτική προειδοποιητική αναφορά σε αυστηρό τόνο «επισημαίνεται ότι εφεξής η αναίτια επαναλαμβανόμενη ,σε καθημερινή βάση . μηδενική απόδοση δεν μπορεί  σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή»

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ