Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΔίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη», λέει μάρτυρας – ιατροδικαστής

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη», λέει μάρτυρας – ιατροδικαστής

Γιατί ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Αλέξη Κούγια και της προέδρου – Τι υποστήριξε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου

Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σειρά σήμερα Πέμπτη (14.09.23) να καταθέσει έχει η ιδιώτης ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου.

Η μάρτυρας στην κατάθεση της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβήτησε την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, η οποία σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είναι θανατηφόρα δηλητηρίαση από κεταμίνη, καθώς και την τοξικολογική έκθεση του καθηγητή Νίκου Ράικου.

Η μάρτυρας αρχικά είπε στην κατάθεση της πως και εκείνη είχε πειστεί πως ο θάνατος της 9χρονης επήλθε από κεταμίνη, καθώς αρχικά είχε ακουστεί πως της χορηγήθηκε δόση για ελέφαντα. Ωστόσο, όταν είδε τη δικογραφία και τα ιατρικά έγγραφα της Τζωρτζίνας είδε πως υπήρχαν άλλες αιτίες. Τελικά, όπως κατέθεσε, πλέον θεωρεί πως «δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη».

Ερωτηθείσα από την πρόεδρο της έδρας για το ποια είναι η αιτία θανάτου του κοριτσιού, η μάρτυρας είπε πως «αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

Ανέβηκαν οι τόνοι από Κούγια – «Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή»

Σε ερώτηση δε για την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης και γιατί σε αυτή δεν γράφει ως αιτία θανάτου την υποθρεψία αλλά τη δηλητηρίαση από κεταμίνη, η κ. Δημακοπούλου απάντησε: «Ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία».

Σε αυτό το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου και την πρόεδρο με αφορμή την αποστροφή της προέδρου πως εάν είναι ανθρωποκτονία είναι κάτι που αποφασίζεται από το δικαστήριο.

Ο Αλέξης Κούγιας εξερράγη και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο τόνισε:

«Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία!»

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Μάρτυρας: Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.

Αλ. Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε την κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον, δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης

Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…

Νωρίτερα, η μάρτυρας αμφισβητώντας την τοξικολογική έκθεση του κ. Ράικου είπε πως η ποσότητα της κεταμίνης που εντοπίστηκε στη Τζωρτζίνα είναι εντός των φαρμακευτικών ορίων. «6,5 ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου. Με ένα φάρμακο που τον ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου.

Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με δικό μας περιστατικό. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένας ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για τη Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια» τόνισε η ιατροδικαστής.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ