Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣΥΡΙΖΑ: Έντονη αντίδραση των δικαστών μετά τις δηλώσεις Κασσελάκη ότι «γουστάρει» να...

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη αντίδραση των δικαστών μετά τις δηλώσεις Κασσελάκη ότι «γουστάρει» να τους «ξεδοντιάσει»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση για τα όσα είπε ο Κασσελάκης – «Καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του κράτους δικαίου»

Έντονα αντέδρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στη χθεσινή αναφορά από τα Γιάννενα του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, η ΕΔΕ καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λάβει άμεσα θέση για τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης, τα οποία «προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αλλά και όπως προκύπτει από σχετικό αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο, κατά τη διάρκεια χθεσινής δημόσιας ομιλίας του κ. Στέφανου Κασσελάκη στα Ιωάννινα, υποψηφίου για την Προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ του ιδίου και μίας πολίτη, που βρισκόταν στο ακροατήριο, έλαβε χώρα ο ακόλουθος άμεσος δημόσιος διάλογος: πολίτης απευθυνόμενη στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος της παραδίδει το μικρόφωνο: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα» και ευθύς, αμέσως, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης της απαντά στο μικρόφωνο: «Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Η άνω δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή προσώπου, που διεκδικεί σημαντικό θεσμικό ρόλο στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας, ο οποίος, με την απάντησή του, προσυπογράφει τις πιο πάνω τοποθετήσεις, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση. Αντίθετα, αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών.

Με δεδομένο, ότι ο σεβασμός στους θεσμούς αποτελεί κορυφαία υποχρέωση κάθε πολιτικού προσώπου, που ενισχύει τη δομή μιας Κοινωνίας, καλούμε το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας».

https://www.protothema.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ