Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΚατά ριπάς 8 Ιουνίου

Κατά ριπάς 8 Ιουνίου

Θύμισε εθνικές εκλογές

Η αλήθεια είναι ότι η συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Μιχάλης Κατρίνης για τις ευρωεκλογές του χώρο του Ξυστρή θύμισε ούτε λίγο ούτε πολύ εθνικές εκλογές καθώς ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ηλείου βουλευτή… Βέβαια Κυριακή κοντή γιορτή που λέει σοφά και ο λαός μας και αυτό το οποίο μένει είναι να δούμε εάν σε λίγες ώρες ο κόσμος που έφτασε στο χώρο του Ξυστρή βρεθεί και στην κάλπη στηρίζοντας του Κίνημα.

Πέρασε μία βόλτα

Μαθαίνω ότι στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Μιχάλης Κατρίνης το βράδυ της Πέμπτης στο χώρο του Ξυστρή, παρευρέθηκε και πρώην αιρετός που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ως στέλεχος της παράταξης «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου. Μαθαίνω μάλιστα ότι στο παρελθόν, ο ίδιος άνθρωπος κατά το παρελθόν είχε πάει να ζητήσει χρίσμα από έτερο αντίπαλο μεγάλο κόμμα- στήριξη η οποία βέβαια δεν έφτασε ποτέ!

Σεμνά και ταπεινά

Είχα καιρό να τον δω η αλήθεια είναι και η παρουσία του με ξάφνιασε ευχάριστα. Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, ο οποίος έφτασε με μία μικρή καθυστέρηση στο χώρο του Ξυστρή και επέλεξε να σταθεί στην άκρη- σε αντίθεση με άλλους πρώην αιρετούς που επιδίωξαν να έχουν μία θέση στις πρώτες σειρές της εκδήλωσης.

*************************************************************

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό

Δεν πίστευε στα μάτια του ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, όταν θέλησε να μάθει πόσοι υπάλληλοι εργάζονται στο δήμο του και το τι κάνουν.

Σύμφωνα με το trikalavoice, ο νέος δήμαρχος της περιοχής Λευτέρης Αβραμόπουλος ζήτησε τη λίστα των δημοτικών υπαλλήλων και αναφορά αποδοτικότητας από τους προϊσταμένους. Όπως προέκυψε ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου έκαναν… αραιές εμφανίσεις, με έναν εξ αυτών να απουσιάζει από το 2011, λόγω… αναρρωτικής άδειας.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή όλων των υπαλλήλων στις θέσεις τους, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις υπηρεσίες του δήμου.

Έφτασε η ώρα των εκλογών

Έφτασε η ώρα των εκλογών… Το τι λένε τα γκάλοπ, μικρή σημασία έχει μάλλον. Δεν έχει νόημα να ειπωθούν κι άλλοι αριθμοί ή να γίνουν προβλέψεις. Δημοσκοπικά δεδομένα, είτε δημοσιευμένα είτε «μυστικά» υπάρχουν πολλά. Όλοι αναγνωρίζουν όμως τη ρευστότητα στο εκλογικό σώμα και τη δυσκολία να γίνουν οι «σταθμίσεις» και κατ’ επέκταση οι εκτιμήσεις για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Βλέπετε, είμαστε μόλις ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές και είναι δύσκολο να μετατραπούν οι ευρωεκλογές σε μία αναμέτρηση δημοψηφισματικού χαρακτήρα. Να αποδοκιμαστεί ή όχι δηλαδή η κυβέρνηση.

Το χαμηλό ενδιαφέρον του κόσμου

Από το χαμηλό ενδιαφέρον του κόσμου, μία πρώτη ανάγνωση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δύσκολα οι πολίτες θα τρέξουν στις κάλπες μαζικά για να στείλουν «μήνυμα» στην κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει φθορά και απώλεια δυνάμεων από τη ΝΔ. Τουναντίον. Το ζητούμενο είναι εάν αυτή η απώλεια θα θεωρηθεί «ελεγχόμενη» ή θα προκαλέσει κάποιους κραδασμούς. Πάντως θέμα πολιτικής σταθερότητας ουδείς πιστεύει ότι μπορεί να προκληθεί. Και δεν ξέρω εάν αυτό αποβεί καλό ή κακό για την κυβέρνηση.

Η πρώτη δοκιμασία εκλογών

Πάντως μπορώ να σας πω με μία ισχυρή δόση σιγουριάς ότι η ιστορία με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, μπορεί να μην επιφέρει πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη συγκράτησε μία δυναμική προς τα πάνω, που έβλεπαν αρκετοί δημοσκόποι. Το εάν αυτή η συγκράτηση θα αποτυπωθεί μέχρι και στην κάλπη θα φανεί το βράδυ της Κυριακής. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον βέβαια τι θα «γράψει» στην κάλπη το «φαινόμενο Κασσελάκης», καθώς είναι η πρώτη δοκιμασία εκλογών για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και, ουσιαστικά, πρόσωπο των τελευταίων μηνών στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Άλλο μεγάλο ερώτημα Άλλο μεγάλο ερώτημα είναι τι ποσοστό θα καταγράψει το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λέω μόνο το εξής: Μπορεί να αποτελέσει μία ευχάριστη έκπληξη το ποσοστό του, μπορεί όμως και να είναι η αρνητική έκπληξη της βραδιάς. Κυριακή… κοντή γιορτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ