Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΑναλυτικός οδηγός: Όλες οι ημερομηνίες εξόφλησης συντάξεων, επιδομάτων, αναδρομικών

Αναλυτικός οδηγός: Όλες οι ημερομηνίες εξόφλησης συντάξεων, επιδομάτων, αναδρομικών

Εβδομάδα πληρωμών αυτή που ξεκινά σήμερα.

Το απόγευμα μερίδα συνταξιούχων θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά που τους αναλογούν για τον μήνα Ιούνιο, ενώ θα συνεχιστούν οι καταβολές μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Πέρα όμως από τις τακτικές πληρωμές όμως θα έχουμε και… έκτακτες, καθώς θα γίνει και καταβολή αναδρομικών για επανυπολογισμό κύριων συντάξεων, όπως και προσυνταξιοδοτικών παροχών.

Αναδρομικά θα λάβει και μερίδα δικαιούχων του επιδόματος Α21 για τις οικογένειες με παιδιά.

Ξεκινώντας από τις τακτικές πληρωμές για τους συνταξιούχους, αυτές και τον μήνα που «τρέχει» ακολουθούν πλέον τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων
Με αυτό ως δεδομένο, οι ημερομηνίες καταβολής διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Στις28/5/2024, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
Στις30/5/2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς με χρεωστική κάρτα την προηγούμενη μέρα το απόγευμα, σε σχέση με την προαναφερόμενη η οποία αφορά ανάληψη από το «γκισέ».

Μεσότιτλος: Εξόφληση και των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

Αμέσως μετά τις συντάξεις σειρά παίρνουν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα εξοφληθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου. Μεταξύ άλλων, θα πληρωθούν:

Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων
β’ δόση Επίδομα τέκνων Α21
Επίδομα στέγασης
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Αναπηρικά- προνοιακά επιδόματα
Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά
Αναδρομικά που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν τα 50.000 ευρώ, αναμένεται να λάβουν ως το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων. Πρόκειται για πρώην τραπεζοϋπάλληλους, που μετά επανυπολογισμό των συντάξεών τους, θα λάβουν αυξημένα ποσά μηνιαίων αποδοχών, αλλά και αναδρομικά 54 μηνών.

Την Πέμπτη, 30 Μαΐου θα καταβληθούν αυξημένες και οι προσυνταξιοδοτικές παροχές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του τέως ΕΤΑΤ (ΤΕΑΠΕΤΕ-ΤΑΠΤΠ-ΛΑΚ) από τον e-ΕΦΚΑ.

Για το έτος οφειλόμενων αναδρομικών 2023 οι δικαιούχοι θα λάβουν κατά μέσο όρο ποσά της τάξηςτων 390 ευρώ, ενώ για το έτος 2024, οι δικαιούχοι θα πληρωθούν 231 ευρώ κατά μέσο όρο.

Πέρα από τους απόμαχους της εργασίας, αναδρομικά θα λάβει και μερίδα δικαιούχων του επιδόματος Α21 για τις οικογένειες με παιδιά και συγκεκριμένα όσοι δεν είχαν υποβάλλει αιτήσεις για να λάβουν την α’ διμηνιαία δόση της χρονιάς.

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ