Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική Επικαιρότητα«Την 21η Μαΐου η Ηλεία και η Ελλάδα αλλάζουν σελίδα»

«Την 21η Μαΐου η Ηλεία και η Ελλάδα αλλάζουν σελίδα»

Σημεία από τη συνέντευξη του υπ. Βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού στο Reader

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ηλεία, ο Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε τα εξής:

«Εδώ και 4 χρόνια, η υπονόμευση της Ηλείας είναι διαρκής και συστηματική.  Ο τόπος μας υφίσταται τα αποτελέσματα επιλογών και πολιτικών  που ναρκοθετούν την πολιτιστική, πολιτισμική και αναπτυξιακή διάσταση και προοπτική του. Ουσιαστικά η κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί να δημιουργήσει, επέλεξε να υπονομεύσει, να καθυστερήσει και να ακυρώσει. Καταδίκασε την Ηλεία σε υπανάπτυξη και μαρασμό. Η δημόσια υγεία κατέρρευσε, με τα νοσοκομεία της περιοχής μας άδεια από γιατρούς. Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, που λειτουργούσαν με χιλιάδες φοιτητές, απομακρύνθηκαν. Οι εργολαβίες που κατασκεύαζαν τον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος» από το 2019, ακυρώθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο  και βεβαίως έχουν προστεθεί διόδια στον νέο σχεδιασμό που επέλεξε η κυβέρνηση, προσθέτοντας εκατοντάδες εκατομμύρια κόστους σε όσους θα χρησιμοποιούν τον δρόμο. Το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο αποκλείστηκε. Δεν ξεκίνησε να εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης από τις πυρκαγιές του 2021. Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση από τις τεράστιες ανατιμήσεις στα αγροεφόδια και τη μειωμένη απορροφητικότητα των προϊόντων. 

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση στην Ηλεία. Όλα αυτά, όμως, την 21η Μαΐου τελειώνουν. Η νέα προοδευτική κυβέρνηση έρχεται για να σκύψει στα προβλήματα της Ηλείας, αποκαθιστώντας αδικίες, δίνοντας λύσεις στα αδιέξοδα.

Για την επόμενη ημέρα του νομού και τα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν, ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε:

«Όπως αντιλαμβάνονται όλοι, είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν στην Ηλεία. Εμείς έχουμε δεσμευθεί και θέτουμε αυτά που θα κάνουμε στον νομό ως οραματικούς στόχους π.χ. οικονομική ανάπτυξη, πολιτιστική, πνευματική και αθλητική πνοή, υλοποίηση έργων υποδομών, ανάδειξη Ολυμπίας, παραγωγική ανασυγκρότηση, τουριστική ανάπτυξη κ.α. 

Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η προοδευτική διακυβέρνηση. Νίκη ελπίδας για την κοινωνία που ασφυκτιά, για την Ηλεία που καθημερινά αδικείται και υποβαθμίζεται. Για την κοινωνική ενδυνάμωση και την οικονομική ανάταξη της Ηλείας, που θα περιλαμβάνει: την ενίσχυση των νοσοκομείων μας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την επαναλειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων, την ανάδειξη της πλούσιας και μοναδικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τις κρίσιμες υποδομές που ακυρώθηκαν, πάγωσαν ή καθυστερεί η υλοποίησή τους, όπως το «Πάτρα – Πύργος», το «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», ο οδικός άξονας «Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη», η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου και το σύγχρονο δίκτυο, το έργο εκσυγχρονισμού στον Καϊάφα, η αναπαλαίωση και αναβάθμιση των Φραγμάτων Πηνειού και Αλφειού, η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου. Επίσης, θα πρέπει να εστιάσουμε στον πρωτογενή τομέα και στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου στηρίζοντας το εισόδημα των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων.»

Παράλληλα, ο Διονύσης Καλαματιανός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες δεν θα εξαπατηθούν και την 21η του Μάη θα επιλέξουν την πολιτική αλλαγή και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα. Ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και ανάταξης της οικονομίας, με κύριο χαρακτηριστικό του, την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των εισοδημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ