Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΒασικά σημεία συνεντεύξεων του υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη στα κεντρικά...

Βασικά σημεία συνεντεύξεων του υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη στα κεντρικά δελτία ειδήσεων ΑΝΤ1 και STAR

 Η απάντηση στην αλαζονεία του κ.Μητσοτάκη είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και τις προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟK για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, o Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: 

Σε λίγες ημέρες ο κόσμος θα έχει τη δύναμη να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και την καθημερινότητά του προς το καλύτερο.

Εμείς πιστεύουμε ότι το βράδυ των εκλογών και μπορεί και πρέπει να προκύψει κυβέρνηση που θα φέρει  σταθερότητα στη χώρα.

Και το πιστεύουμε, σε αντίθεση με κάποιους που απειλούν με δεύτερες ή τρίτες εκλογές μέχρι να ικανοποιήσουν το στόχο τους που είναι πλέον ανέφικτος και αφορά μόνο την παραμονή τους στην εξουσία. 

Σήμερα και ο πλέον καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας διαπίστωσε ότι για τον κ. Μητσοτάκη η εξουσία  παραμένει αυτοσκοπόςκαι μοναδικός στόχος, με τους πολίτες και τα προβλήματά τους να αποτελούν δεύτερη προτεραιότητα και τον ίδιο να μετατρέπεται σε πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Απέναντι σε αυτή την αλαζονική προσέγγιση και την υπεροψία του κ. Μητσοτάκη που θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση στη χώρα, χωρίς να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τις προγραμματικές του θέσεις υπέρ των πολλών και ζητά:

  • ένα δημόσιο σύστημα υγείας με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες
  • την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • την στήριξη των νέων με ρεαλιστικά προγράμματα κοινωνικής κατοικίας και στέγασης
  • την καταπολέμηση της ακρίβειας που διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • την ενίσχυση των θεσμών και την ισχυροποίηση των ανεξάρτητων αρχών
  • την απόδοση δικαιοσύνης σε υπαρκτά σκάνδαλα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που στη χώρα μας καταπατήθηκαν με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου και του ιδίου  του κ. Μητσοτάκη.

Οι εκβιασμοί του κ. Μητσοτάκη, αλλά και η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να επανέλθει στη θέση του πρωθυπουργού, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των πολιτών.

Απαίτηση των Ελλήνων και των Ελληνίδων είναι να υπάρξει μια διαφορετική πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας, μια πρόταση που θα δίνει λύση στα προβλήματα και θα βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών.

Όταν συμφωνήσουμε σε αυτές τις πολιτικές για την επόμενη ημέρα, θα βρεθούν και τα πρόσωπα που θα τις υπηρετήσουν.

Αυτό είναι το ζητούμενο και όχι οι πολιτικές να υπηρετούν τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες κάποιων.

Σε σχέση με τις εκλογές στην Τουρκία τόνισε:

Δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι η πολιτική της γειτονικής χώρας θα αλλάξει, είτε με τους κεμαλιστές, είτε με τους ισλαμιστές.

Αμφότεροι αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ το casusbelli εναντίον της χώρας μας αποτελεί ενιαία θέση της Τουρκικής πολιτικής και διπλωματίας.

Παράλληλα, και οι δύο ζητούν την προσάρτηση των κατεχομένων της Κύπρου στην Τουρκία, καθώς και την απόσυρση των οπλικών συστημάτων από τα νησιά μας, τα οποία αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για μια Τουρκική επεκτατική κίνηση.

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι είναι ότι στην Τουρκία υπάρχει ένα ισχυρό αντιδυτικό ρεύμα.

Ας μην υπάρχουν, λοιπόν, αυταπάτες.

Η χώρα μας θα πρέπει με σαφήνεια να επαναλάβει την πάγια εθνική θέση για την μοναδική διαφορά που υφίσταται και αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ και, επιπλέον, θα πρέπει να ζητήσουμε την επιβολή κυρώσεων εφόσον η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες και τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, όπως συνέβη με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Θα πρέπει να υπάρξει εθνική ενότητα και συνεννόηση και όχι να απαξιώνεται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Επιπλέον, θα πρέπει να ενισχύσουμε την ενεργητική μας διπλωματία, όπως και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Όλα τα κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις θα  κριθούν από τις θέσεις και τις επιλογές τους στα εθνικά θέματα , τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ